Digidexo.com

Hva er godartet kreft?

Alle kreft begynner i kroppens celler. For å holde kroppen sunn og voksende, cellene vokser og deler seg til å produsere nye celler. Gamle og ødelagte celler dør og erstattes med nye celler. Når noe går galt med normal celledeling og vekst prosessen, unødvendige celler samle seg i massene kalles svulster.

Betydning

Svulster er enten godartet eller ondartet. Godartede svulster er noncancerous og også referert til som godartet kreft. Ondartede svulster er kreft.

Identifikasjon

En biopsi er vanligvis utføres for å avgjøre om en svulst er godartet eller ondartet. Noen biopsi kan utføres i et legekontor, mens andre krever kirurgi.

Funksjoner

Godartede tumorer ofte vokse seg større enn kreftsvulster, men de holder seg begrenset til ett område, og ikke spre seg til andre deler av kroppen. Mange vokser ikke tilbake når de er fjernet.

Effekter

Selv om godartede svulster er ikke kreft, kan de likevel være farlig hvis de trykker mot vitale organer. Behandling for disse svulstene ofte innebærer kirurgisk fjerning.

Betraktninger

Ifølge Association for International Cancer Research, alle har godartede svulster, og de fleste er ikke farlig. Eksempler på vanlige de er vorter og føflekker.