Digidexo.com

Kjemiske ubalanser i hjernen etter et slag

En slaglengde kan være forårsaket av en rekke faktorer; alderdom er en, fordi mange eldre pasienter leve med tilstoppede arterier. Strokes er skremmende, spesielt for de som har hatt en. De frarøve deg mange av de fysiske evner som trengs for å utføre aktiviteter som er nødvendige i hverdagen. Kjemikaliene i hjernen påvirkes, og etterlater en pasient med fysiske og psykiske handikap. Selv om det er terapi for slagpasienter, de fleste aldri krefter fullt etter å ha én.

Hva er et hjerneslag?

Et hjerneslag oppstår når blodtilførselen til hjernen er kuttet av og en viss del av hjernen blir påvirket. Dersom blodet ikke kan nå hjernen ved hjelp av arteriene blir oksygen tapt til hjernen, og at en del av hjernen dør eller blir skadet. Hjertet pumper blod gjennom blodkarene. Noen ganger kan plakk i en beholder hindre blodet fra å nå hjernen, og når dette skjer, den del av hjernen som er ment for blodet å strømme til slag. Uansett oppgaver det området av hjernen var ansvarlig for vil bli berørt. Det kan være tale, bevegelse, eller en rekke andre funksjoner.

Kan Strokes Årsak kjemiske ubalanser i hjernen?

Fordi blodtilførsel til hjernen er tapt med en strek, nivået av normale kjemikalier som gir næring til hjernen er senket, og det er deres evne til å bidra til hjernen fortsette å fungere ordentlig. Også, siden kjemikalier blir også overført gjennom blodtilførsel, dersom blodtilførselen er avskåret, hjernen vil ikke motta dem. Imidlertid er de fleste av disse kjemikaliene produseres direkte i hjernen, slik at dersom hjernen er skadet, kan kjemikaliene ikke lenger skal produseres.

Identifisere kjemiske ubalanser Grunnet en Stroke

Identifisere kjemiske ubalanser kan noen ganger gjøres via blod arbeid. Imidlertid kan de fleste tegn på visse kjemiske ubalanser bli funnet ved å observere pasienten og finne feil i hans personlighet, og selv oppgaver som han ikke lenger kan være i stand til å utføre. Tale defekter er blant de mest utbredte nedskrivninger etter et slag. Medisinske fagfolk vil se etter resonnement spørsmål; læring underskudd; nedsatt muskelfunksjon, humør og oppfatning av smerte; og tap av matlyst.

Kjemikalier berørt på grunn av hjerneslag

En av de viktigste kjemikaliene som berøres av et hjerneslag er dopamin. Dopamin er en meget viktig kjemisk ansvarlig for mange funksjoner, slik som seksuell opphisselse; selvsikkerhet; immune og det autonome nervesystemet-system funksjon; og motivasjon. Serotonin er en annen, samt nor-adrenalin, epinefrin, dopamin, histamin, og Acetylcholine. Andre kjemikalier som berøres er Glutamat og Gamma-aminosmørsyre. Hver kjemiske har sin egen funksjon og formål. De er alle viktige kjemikalier som bidrar til å gjøre oss hvem vi er og hjernen vår fungerer som den skal.

Teorier om kjemiske ubalanser på grunn av en Stroke

Fordi mange av disse kjemikaliene er produsert i hjernen, er det ingen gjengivelse av dem. Når området av hjernen som er ansvarlig for å produsere det aktuelle kjemikalie er skadet, er den kjemiske vanligvis gått for godt. Mange ganger, pasienter som har hatt slag rett og slett trenger å lære detaljene i riktig funksjon gjennom fysioterapi. Pasienten vil være ute av stand til å reprodusere de kjemikaliene som trengs for å fullføre disse funksjonene, så mange ganger, fysioterapi og ergoterapi er nødvendig for å lære på nytt funksjonene.

Kan kjemiske ubalanser korrigeres etter et hjerneslag?

Dessverre, kan de kjemiske ubalanser som er forårsaket av et slag ikke korrigeres. Det finnes ingen medisiner å ta for å løse problemet eller reversere den. Fysisk og ergoterapi er i utgangspunktet det eneste alternativet for slagpasienter. Det finnes ingen medisiner å ta for å erstatte de tapte kjemikalier, men det er terapi for å hjelpe pasienten lære på nytt visse funksjoner og gjenvinne visse evner. Dessverre, syntetiske kjemikalier i hjernen som kan hjelpe slagpasienter erstatte det de tapte i form av hjernens funksjon ennå ikke er opprettet.