Digidexo.com

Hvordan kan jeg øke min Iron?

Hvordan kan jeg øke min Iron?


Hvis du opplever tretthet, kortpustethet, kalde hender og føtter, hodepine og svimmelhet; du kan ha en jernmangel. Jern er et mineral avgjørende for din helse, som det er kroppens viktigste oksygenbærer. Den regulerer kroppstemperaturen, støtter immunforsvaret og fremmer energi metabolisme. Kvinner, mer enn menn, kan mangle jern fordi den mannlige kroppen er bedre rustet til å lagre den.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din for å hjelpe deg med å identifisere årsaken til jernmangel. Ifølge Mayo Clinic, hvis det ikke er din diett forårsaker mangel på jern, kan det være en tarmlidelse deaktivere kroppen din fra absorberende næringsstoffer. Kirurgi kan være nødvendig for å rette opp dette.

få en resept for medisiner for å behandle underliggende problemene som forårsaker jernmangel. Ta p-piller for å redusere flyten av tunge menstruasjon, eller bruke antibiotika for å bekjempe magesår.

Spis rødt kjøtt, sjømat og fjærfe opp til tre ganger per uke og spise leveren minst to ganger i måneden, da disse matvarene er gode kilder til jern.

Sett din frokostblanding med en befestet frokostblanding beriket med jern. Spise brød bakt med befestede mel. Se etter ordet "befestet" på emballasjen.

Øk inntaket av jernrike matvarer, inkludert nøtter, brønnkarse, bønner, kokt spinat og egg.

Forbered jernrike matvarer, slik at de ikke mister noen næringsstoffer. Koker dem for så raskt som mulig, i minst mulig vann.

Unngå å drikke te når du spiser jern-rik mat som dette reduserer kroppen din er en absorpsjon av mineralet.

Ta jern tabletter, som foreskrevet av legen din. Ta en tablett per dag med et glass appelsinjuice. Appelsinjuice gjør at kroppen din til å bedre absorbere jern. Ta tabletten på tom mage for optimal absorpsjon. Hvis magen blir opprørt, ta tabletten med et måltid.