Digidexo.com

Hvordan virker Cyclosporine fungerer?

Hvordan virker Cyclosporine fungerer?

Hva er Cyclosporine?

Cyklosporin, også kjent som ciklosporin, er et stoff som brukes til hjelp i organtransplantasjonskirurgi. Cyclosporine er generelt administreres for å forhindre legemet avstøter den nylig transplantert organ. Ciklosporin er også ofte brukt i behandling for psoriasis, øyeirritasjon, leddgikt, ulcerøs kolitt og astma. Ciklosporin er foreskrevet under merkenavnene Neoral, Cicloral, Restasis og Gengraf. Noen hunder er også noen ganger foreskrevet en form for ciklosporin heter Atopica, som er en aktuell behandling for atopisk dermatitt.

Hvordan virker Ciklosporin Arbeid i kroppen?

Når cyklosporin er innført i legemet, hindrer den lymfokinet-celler fra å produsere, noe som fører til redusert T-cellefunksjon. Dette vil stoppe T-cellene fra å prøve å aktivt bekjempe en transplantasjon eller annen sykdom som en trussel mot kroppen. I stedet for T-cellene begynner å kjempe mot organtransplantasjon, vil organtransplantasjon bli tatt opp i kroppen, selv om det er et fremmedlegeme. Selv om ikke alle organer vil bli avvist av kroppen, er ciklosporin noen ganger tatt som en forholdsregel i tilfelle kroppen ville prøve å avvise transplantasjon. Tilsvarende med hudsykdommer eller ulcerøs kolitt, er ciklosporin stopper kroppen fra å prøve å avvise det de tror en trussel som må fjernes fra kroppen.

Advarsler om Ciklosporin

Ikke drikk grapefruktjuice mens du tar ciklosporin, da det fører til at interaksjoner med medisiner. Hvis legen forsk ciklosporin for deg, vil han minne deg om dette. Hvis du opplever kraftig oppkast, svimmelhet, hodepine, pustevansker, nyre smerter, nummenhet hvor som helst på kroppen, høy feber, anfall eller kramper, eller andre alarmerende bivirkning, bør du kontakte legen din umiddelbart. Ikke slutte å ta ciklosporin eller redusere dosen før du snakker med legen din først. Ikke ta ciklosporin hvis det ikke er skrevet ut til deg.