Digidexo.com

Hva er måter for eldre å forbedre deres kognitive evner?"Jeg tenker, altså er jeg" er en velkjent uttalelse fra filosofen Rene Descartes. I tenkning er vi praktisere et vitenskapelig konsept kalt kognisjon. Kognisjon er prosessen med å gjenkjenne, tolke, bedømme, og resonnement. Når vi blir eldre kognitive prosesser er skadet av sykdommer og forstyrrelser. Men det finnes måter å bremse denne degenerasjon og faktisk bedre kognitive evner.

Fysiske øvelser

Trene regelmessig øker blodgjennomstrømningen og bistår i utvikling av nye hjerneceller. Det reduserer også risikoen for å få hjerte- og karsykdommer. Eldre som går mellom seks og ni miles per uke ble funnet å ha flere hjerneceller enn de som ikke gå så mye, ifølge en studie av American Academy of Neurology. Forskerne konkluderte med at de som gikk mest redusert risiko for å utvikle hukommelsestap med nesten halvparten.

Eat Well

Ernæring har vist seg å spille en rolle i hvordan vi tenker og bearbeide informasjon. "Eldre mennesker som spiser en diett høy i frukt, grønnsaker, belgfrukter, korn og fisk - Middel måten å spise - og som er fysisk aktive har en redusert risiko for Alzheimers sykdom», ifølge en 2009 artikkel publisert i " Nevrologi dag "Journal of American Academy of Neurology.

Sosial

Få rikelig med sosial kontakt ved å delta på aktiviteter eller sosiale nettverk på Internett bidrar til å holde hjernen aktiv og skarp. Kontakt med venner og familie utfordrer hjernen til å tenke på nye ting og problemer å løse. Deltar lokale senior senter, bokklubb eller annen aktivitet bidrar til å forbedre kognitiv funksjon. Det reduserte også stress som forårsaker hormonnivået av kortisol for å øke og fører til vektøkning og hukommelsestap.

Sleep

Søvnmangel er vanlig i alle aldre, men er spesielt farlig for eldre. Utilstrekkelig søvn reduserer i vesentlig vekst av vitale neuroner i området av hjernen som påvirker hukommelse, beslutningstaking og konsentrasjon. Få en god natts søvn lindrer også depresjon og andre psykiske lidelser.

Utøve Your Mind

"Bruk det eller mist det" er et felles uttrykk som når den brukes til minnet blir et viktig element i eldre kognitive evner. Som å få fysisk trening, en sunn dose av mentale øvelser holder hjernen din i form. Lese, gjøre oppgaver og spille spill som involverer strategi holder deg våken. Bridge og sjakk er gode kilder til mental stimulering. Lære nye ting, slik som fremmedspråk stimulerer mental aktivitet betydelig.

Røyker ikke

Røyking setter fart nedgang i kognitive funksjoner i eldre. Røyking constricts arterier som leverer oksygen til hjernen og akselererer karsykdommer. Nedgangen blant eldre var fast bestemt på å være "i gjennomsnitt fem ganger høyere ... hos nåværende røykere enn de som aldri har røykt," ifølge en mars 2004 artikkel i "Neurology."