Digidexo.com

Den beste behandling for prostatakreft

Den beste behandling for prostatakreft, avhenger av pasientens alder og generelle helse. Størrelsen og aggressivitet av kreft er andre viktige faktorer. Konsultere med en lege for å finne den beste behandling for din kreftdiagnose.

Prostata Fjerning

The Mayo Clinic sier at for de fleste menn, en prosedyre som kalles en prostatektomi er hensiktsmessig. Denne behandling, som omfatter kirurgisk fjerning av hele prostata, er anbefalt for yngre menn, friske menn som er nok til å tåle kirurgi og / eller menn med mer aggressiv cancer. Når kreften er lokale for prostata, kan en prostatektomi gi en komplett kur. Den har en bedre prognose enn stråling og andre alternative metoder for å drepe kreftceller, fordi fjerning av prostatakjertelen sikrer at kreften ikke kommer tilbake.

Kirurgiske Alernatives

En prosedyre som kalles kryoterapi kan være mulig når kirurgi ikke er mulig. Kryoterapi innebærer frysing prostatakjertelen i stedet for å fjerne den kirurgisk. Fryseprosessen dreper kreftceller. The Mayo Clinic sier at dette er et alternativ for menn som ikke klarer å gjennomgå en operasjon, og effektivt fjerner kreften på kort sikt. Men de langsiktige resultatene er vanligvis ikke så god som med kirurgisk fjerning fordi prostata kjertler kan bli infisert igjen.

Stråling

Stråling er vanligvis det beste alternativet til kirurgi. Stråling innebærer å bruke radioaktiv energi til å drepe kreftceller. Det gis vanligvis fem dager i uken i flere uker. To spesifikke former for stråling kan anbefales. Først innebærer intensitet modulert strålebehandling (IMRT) implantere gullmarkører i prostata for å hjelpe målrette stråleknipper spesifikt til kreft. Den andre metoden innebærer brachyterapi, implantasjon av ris størrelse radioaktive frø direkte i prostata. Stråling kan være effektiv som et alternativ til kirurgi eller en ledsagende terapi.