Digidexo.com

Hvordan er en rectocele kirurgi gjort?

Hva er en rectocele?

En rectocele oppstår når fascia - skår av vev separere rektum og den vaginale vegg - svekkes, slik at i endetarmen for å stikke inn i vaginalveggen. Avhengig av størrelsen, kan en rectocele forårsake ubehag når det er press på det berørte området, som for eksempel under en avføring.

Rectoceles vanligvis utvikler seg i kvinner med alderen eller som følge av store hendelser som fødsel eller bekken kirurgi. Flere ikke-kirurgiske metoder kan reparere rectoceles, inkludert å sette inn en gummiring som kalles et pessar inn i skjeden for å beholde vaginal vegger og skyve tilbake den svulmende rektum. Imidlertid kan kirurgi være nødvendig.

Rette Rectoceles med kirurgi

Under rectocele kirurgi, pasienter er nummen med generell eller regional (bare bekkenområdet) anestesi. Rectocele operasjonen utføres typisk gjennom skjeden ved å åpne den bakre veggen av vagina, men noen kirurger kan gå gjennom anus, magen eller perineum. Den svekkede konseptet er styrket med sting eller en syntetisk mesh. Kirurgen kan også beskjære overflødig vaginal vev for å hjelpe stramme vaginal vegger eller reparere en løsnet perineum. Deretter er snittet lukket og kirurgen setter inn en urinrøret for å tillate urinering. Etter operasjonen, pasienter vanligvis holdt på sykehuset i tre til seks dager til å overvåke utvinning. Kateteret plasseres i urinrøret er fjernet en gang, kan pasienten uten ubehag urinere.

Mulige komplikasjoner

Rectocele kirurgi er ansett for å være trygg og vellykket i de fleste tilfeller. Men noen pasienter faktisk får komplikasjoner. Enhver prosedyre som innebærer anestesi bærer den vanlige risikoen for kvalme, oppkast, hodepine og sår hals. Det er også mer alvorlig risiko som lungebetennelse, hjerneslag og hjerteinfarkt. Blodkar rundt avreise snittene kan bli skadet, noe som resulterer i blødning. Spesifikk for denne type operasjon, kan noen pasienter opplever ubehag under samleie hvis skjeden strammes for mye i løpet av operasjonen. Også, i sjeldne tilfeller, endetarmen eller blære kan bli skadet under operasjonen, men disse problemene kan enkelt korrigeres med en annen kirurgi. I tillegg kunne rectocele gjenta seg, noe som kan resultere i en ekstra operasjon.

At-Home Recovery

Pasienter bør ikke bli skremt hvis de merker litt blodig utflod i måneden etter operasjonen. Men hvis det er eksepsjonelt blodig eller illeluktende, utslipp skal rapporteres til lege. For et par uker etter operasjonen, bør utvinne pasienter unngå å sette press på bekkenområdet ved å løfte tunge gjenstander eller gjennom samleie. Også, som forstoppelse kan stamme endetarms området, spise rikelig med høy-fiber matvarer som epler og pærer, hel-korn brød, pasta og bønner. Pasienter bør kontakte lege hvis de merker noe unormalt som feber, problemer med vannlating eller tegn på infeksjon rundt punktet (r) av innsnitt.