Digidexo.com

Akupunktur for nevropatisk smerte

Akupunktur og tradisjonell kinesisk medisin (TCM) kan brukes til å behandle et så bredt spekter av helseproblemer som vestlig medisin. Spesielt er akupunktur ofte bruk for å behandle neuropatisk smerte, det vil si smerten i det sentrale eller perifere nervesystem, av ryggsmerter til carpal tunnelsyndrom og andre typer av perifer nevropati.

Nevropati Behandling

En akupunktør vil vanligvis tilbringer mye tid å se på det store bildet med noen diagnose. I tilfelle av nevropatiske tilstander, er det mange muligheter for eksempel for å forårsake. Nevropatisk smerte er smerte som resultat av en akutt eller kronisk skade på nervesystemet. Noen tilstander, som carpal tunnel syndrom, har fysiske eller mekaniske årsaker som repeterende håndbevegelser. Andre typer nevropati kan være forårsaket av alt fra diabetes til isjias til andre fysiske eller følelsesmessige påkjenninger.

Dette gjør kommunikasjon av avgjørende betydning med din akupunktør. Noen spørsmål fra utøveren kan virke uvanlige eller enda litt psykologisk i bakgrunnen til noen som ventet en mer typisk lege konsultasjon. Det er viktig for din akupunktør å ha en full, ærlig bilde av hva som plager deg for å utforme en effektiv behandling.

Behandlingen er utviklet basert på utøveren samlede forståelse av din tilstand og dine symptomer. Din behandling vil bli utformet med en eller flere av disse målene, blant annet: (1) flytte Qi gjennom systemet, (2) øke blodstrømmen, (3) redusere betennelser, (4) lindre smerte eller (5), reduserer stress.

Hva er Akupunktur?

En akupunkturbehandling involverer innsetting av sterile, rustfritt stål nåler i spesifikke punkter langs et system av meridianer i kroppen designet for å stimulere flyten av Qi (uttales "Chee") eller vital energi. Det er gjennom den frie flyten av denne energien langs disse banene som betennelse og hevelse blir redusert.

Behandling

Nålene er igjen på plass for ca 20 til 30 minutter eller mer, mens pasienten ligger stille hviler.

Når nålene er på plass, vil akupunktøren noen ganger stimulere punktene ytterligere ved å manipulere, Drilling eller bruke elektrisk stimulering til nålene.

Varighet

Noen pasienter vil se forbedringer etter bare en behandling. Andre pasienter, spesielt pasienter som har hatt en langvarig skade eller gått en betydelig tid uten behandling, kan trenge flere behandlinger før ser betydelig forbedring.

Historie

Den dokumenterte kunsten å akupunktur dateres tilbake mer enn 2500 år, og er den eldste formen for profesjonell medisin praktiseres i verden. Om lag en fjerdedel av verdens befolkning er i dag behandles med akupunktur.