Digidexo.com

Hva er bivirkningene av Radioaktivt jod?

Radiojod er en form for terapi som brukes til å behandle en overaktiv skjoldbruskkjertelen eller hypertyreose, også kalt Graves 'sykdom. En overaktiv skjoldbruskkjertelen produserer for mange hormoner, noe som resulterer i en akselerert metabolisme som kan føre til vekttap og andre helsemessige problemer.

Hva er Radioaktivt jod behandling?

Radiojod er et radioaktivt jod i pille eller flytende form kalles jod-131. Etter at behandlingen er foreskrevet, vil du svelge pillen eller væske. En liten dose av stråling kommer inn i blodet og begynner å angripe og ødelegge cellene i skjoldbruskkjertelen, til slutt å ødelegge den eller gjør den ubrukelig i mindre enn seks måneder. Noen leger kan bruke en mindre dose av stråling for å prøve å justere hormonproduksjonen til normale nivåer.

Effekter

Etterpå kan du føle litt smerte i skjoldbruskkjertelen som behandlingen virker. Ifølge Radiologyinfo.org, føles smerte lik en sår hals. Legen din kan forskrive en over-the-counter smertestillende medikamenter for å lindre den.

Advarsler

Siden stråling er involvert med denne behandlingen, anbefaler Radiologyinfo.org du unngå å være i nær kontakt med andre i noen dager, spesielt gravide kvinner eller barn. Noe av radioaktivt jod kan forlate kroppen din gjennom spytt, avføring, svette eller skjedesekret. Mesteparten av det vil være borte i et par dager.

Side Effects

Etter radiojod behandling må du tilpasse seg livet uten en skjoldbruskkjertelen. Du blir nødt til å ta skjoldbrusk hormoner i pilleform for resten av livet ditt. De fleste piller er tatt en gang daglig, og ifølge Radiologyinfo.org, er ingen andre bivirkninger involvert i behandlingen.

Gravide kvinner

Ifølge The National Endocrine og metabolske sykdommer Information Service, "radiojodterapi ikke brukes hos gravide kvinner eller kvinner som ammer. Radioaktivt jod kan være skadelig for fosteret" skjoldbruskkjertelen, og det kan smitte fra mor til barn i morsmelk. " Du bør også unngå å bli gravid i ca ett år etter behandling.