Digidexo.com

Ernæringsmessig kosthold for diabetesnevropati

En ernærings diett for diabetisk nevropati omfatter en sunn balanse av matvarer som kan benyttes til forebygging av hyperglykemi. Nevropati er nerveskader som oppstår hos diabetikere på grunn av hyperglykemi (høyt blodsukker). Det finnes tre typer nevropati: perifer, autonome og focal. Symptomene består av brenning, nummenhet eller prikking i ekstremiteter. Det kan også være fordøyelses og vannlating problemer, problemer med temperaturregulering og seksuell dysfunksjon.

Hva Foods å spise

Forhindre nevropati krever blodsukkerkontroll. Sammen med medisiner og mosjon, en diabetiker opplever eller ønsker å forebygge nerveskader bør spise en næringsrik tett kosthold. Dietten vil inneholde grønnsaker, frukt, magert kjøtt og hele korn. Spis fiberrik mat for å bremse glukose utgivelse. Erter, bønner og hele korn brød er gode valg. Inkluderer magert kjøtt, som kylling bryst og fisk i kostholdet. Havrekli hjelper med effektiv bruk av insulin og bør inngå i kostholdet. Velge et bredt utvalg av matvarer. Ikke bare vil dette hjelpe med monotoni, men det vil også sikre at ernæringsmessige behov blir møtt. Får nok vitaminer og mineraler hjelper med generelle helse, slik at kroppen til å bedre håndtere glukose.

Hva Foods Unngå

En ernæringsmessig kosthold for diabetisk nevropati vil utelukke enkelte matvarer. Unngå mettet fett siden de har vært knyttet til nevropati. The American Diabetes Association anbefaler at diabetikere med nerveskader ikke drikke alkohol fordi det kan øke skaden. Drikke alkohol i ekstrem moderasjon. Et glass vin på en spesiell hendelse vil ha liten effekt, men ikke la det bli en vane. Vet glykemisk indeks, som er hvor mye karbohydrater heve blodsukker, matvarer og velge matvarer som har en lavere indeks. Se porsjonsstørrelser når du spiser høy glykemisk mat og pare de matvarer med andre matvarer som vil bremse fordøyelsen. For eksempel vil et sunt og balansert måltid består av et 3-unse del av magert kjøtt, 1/3 kopp pasta, og en full kopp grønnsaker. Ikke for å konsumere drinker med store mengder sukker og tomme kalorier, slik som brus. De har ingen nytte og gjøre blodsukkerkontroll vanskelig å vedlikeholde.

Livsstilsvalg

En ernæringsmessig kosthold alene er ikke nok til å forhindre diabetes komplikasjoner. Livsstilsendringer vil også være nødvendig. Få tid til å trene i minst 30 minutter hver dag. Trening hjelper med blodsukkernivået og med vekt. Inkluder aerob trening, styrketrening og stretching for en balansert treningsprogram. Monitor blodsukkernivået jevnlig for å lære hvilke matvarer føre pigger og justere kostholdet deretter. Det er viktig å raskt kunne rapportere eventuelle symptomer eller helsemessige bekymringer til en medisinsk faglig.