Digidexo.com

Hva er farene ved ultrafiolett lys i manikyr?

Hva er farene ved ultrafiolett lys i manikyr?


Ultrafiolett lys blir brukt i manikyr å hjelpe fremskynde tørkeprosessen av nymalte negler. Det er ingen tvil om UV lys spiker tørketrommel er praktisk. Negler tørke raskere under lys enn de ville gjort om lov til å lufttørke. Dessverre, med dette lettere kommer noen gyldige medisinsk bekymringer.

Ultrafiolett lys Nail tørkere

Den type av ultrafiolett lys blir brukt i spiker salonger for å lette tørkingen av neglelakk er lik den som brukes i et solarium. Selv om det er mindre enn lyset som finnes i solarium, disse lampene avgir en ekvivalent mengde av UV-stråling. De fleste neglesalonger bruker disse type UV spiker tørketrommel, men noen salong eiere gjør avstå fra å bruke dem på grunn av potensiell helserisiko.

Helserisiko

For mye eksponering for ultrafiolett lys kan føre til utvikling av hudtilstander som strekker seg fra de som er upraktisk for sykdommer som er dødelig. Hudleger har bekymringer som UV spiker tørketrommel tiden blir brukt i neglesalonger kan gjøre store skader på huden. Denne skaden kan føre til for tidlig aldring av huden og, mer seriøst, hudkreft. Ifølge CBS Chicago, ble en rapport publisert i 2009 i Archives of Dermatology tyder på ikke-melanom hudkreft utvikling i to middelaldrende kvinner uten familie historie av hudkreft kan ha vært direkte relatert til det faktum at disse kvinnene hadde ultrafiolett lys spiker tørketrommel brukes på neglene sine flere ganger i året.

Forebygge hudskader

Mens det er ingen reell måte å beskytte huden under neglen selv, til en person som er villig til å gi opp UV spiker tørking behandlinger på en salong kan ta proaktive tiltak for å beskytte huden. Før å ha en manikyr som vil ende med spiker bli tørket av en UV-lys, bør en kvinne bruke en høy solfaktor solkrem til så mye av hennes hånd som mulig. Dette vil bidra til å beskytte utsatte huden mot skadelige stråler.

Alternativer til UV lys tørkere

Ultrafiolett lys spiker tørketromler er tidseffektiv, men antas å være usikre og usunn. Noen spiker salon kunder er villige til å ta denne risikoen for å få kjapt tørket velstelte negler. For kunder som ikke tankene venter en kort tid for neglene tørke og ønsker å unngå eksponering UV lys det finnes andre alternativer. Disse kundene kan tillate sine negler tørke naturlig på egen hånd, eller hvis det er tilgjengelig, har sine negler tørket under en vifte med luft og ingen UV-lys.