Digidexo.com

Hva er årsaken til en migrene med aura?

Hva er en migrene aura?

En migrene aura er en forstyrrelse som oppstår før eller under omtrent 20 prosent av migrene hodepine. Visuelle auraer er sensoriske faresignaler, som zigzagging linjer som vises i siktelinjen, blinkende lys, blinde flekker, svimmelhet og uskarpe flekker i synsfeltet på ett eller begge øyne. Disse forstyrrelsene kan være ledsaget av kriblende fornemmelser og følelser av nummenhet, men noen ganger auraer bare består av fysiske symptomer. Ifølge Mayo Clinic, 17 prosent av kvinnene og 6 prosent av menn opplever migrene, og de fleste ikke opplever auraer. For de som gjør, auraer forverre et allerede ødeleggende sett av symptomer: crippling smerter, kvalme, oppkast og ekstrem følsomhet for lys og lyd. Hvis en persons migrene aura kommer før en fullverdig migrene, vanligvis hodepine smerte vil starte i 15 til 30 minutter.

Hvorfor Auras oppstå?

Forskning på migrene med aura antyder genetikk og fedme bidra til disse visuelle hodepine indikatorer, men lite er kjent om de eksakte årsaker. Teorier hevder at serotonin og dopamin, to hjernen kjemikalier som regulerer hjernens funksjon, spille en rolle i utbruddet av auraer. Når det er et problem med måten disse kjemikaliene fungerer, flommer immunsystemet hjernen med å svare celler, forårsaker blodårene i hodet til å hovne opp og slipper flere kjemikalier som styrer musklene i skipene. Fartøyene utvide og kontrakt, og resultatet er en alvorlig hodepine. Det er også bevis som knytter migrene og migrene aura til familiens historie og individuelle triggere, for eksempel visse matvarer, drikke eller medisiner, atferd som hopper over måltider og anstrengelse, følelsesmessige forstyrrelser som depresjon eller stress og miljømessige faktorer som lysrør og endringer i høyde.

Risiko og komplikasjoner

Migrene aura kan være ubehagelig, men de er ikke livstruende, selv om behandlinger for dem og deres tilhørende migrene kan føre til uønskede problemer. Når tatt i overkant, kan over-the-counter og reseptbelagte hodepine medisiner forårsake rebound hodepine som oppstår når medisinen faktisk begynner å forårsake hodepine i stedet avlaste dem. Når tatt over en lang periode, aspirin og ibuprofen kan gi magesmerter, sår og blødninger. Serotonergt syndrom er potensielt livstruende og utvikles når migrene medisiner er tatt med noen anti-depressiva. Avhengig av størrelsen og intensiteten av auraen, kan kjøring også være farlig, spesielt fordi auraer en tendens til å dukke opp før en hodepine og uten forvarsel. Personer som utvikler en aura mens du kjører bør trekke til siden og ringe etter hjelp.