Digidexo.com

Slik fjerner inngrodde hår smertefritt

Inngrodde hår har plaget menneskeheten siden tidenes morgen, og kan oppstå av ulike årsaker. Du kan få dem fra barbering, tweezing og voksing, eller selv når huden gnir mot noe annet (for eksempel mer hud, klær eller smykker). En inngrodde hår er egentlig en bit av håret som er fanget under et lag eller to av huden. Siden det ikke kan trenge inn i overflaten, skaper det vanligvis en rød kul som ofte har puss (hvit eller gul og slimlignende i utseende). Heldigvis kan de kløende, smertefulle støt bli fjernet uten at du noen mer smerte enn du allerede opplever.

Bruksanvisning

Exfoliate det berørte området ofte, spesielt etter å fjerne hår. Du kan kjøpe exfoliators på de fleste butikker eller skjønnhets marts, eller du kan lage din egen ved å legge sukker til kroppen din vask. Påfør exfoliator til en vaskeklut og massere området hvor inngrodde hår finnes eller kan oppstå. Dette er både et forebyggende tiltak, og en måte å fjerne hårene som allerede er inngrodd.

Finn inngrodde hår (e) og gjelder en pakke med is. La isen på i tre til fem minutter for å nummen området. Ikke la isen på i mer enn fem minutter. Bruk is til nummen området så ofte som du ønsker gjennom fjerningen. Fjerne inngrodde hår med pinsett er ikke spesielt smertefullt, men lammende området sikrer en smertefri prosess.

Tørk området med en tørr klut.

Påfør rubbing alkohol på det berørte området. Også dyppe pinsett i alkohol. Dette vil sterilisere både huden din og pinsett.

Bruk den spisse delen av pinsett til å gni over inngrodde hår. Ikke klem pinsett ennå - bare gni enden over området. Dette vil bidra til å fjerne det tynne laget av huden som dekker håret. Hvis håret blir løs, da riv det med pinsett. Hvis ikke, gå videre til neste trinn.

Trykk området ned rundt inngrodde hår. Gjør dette med tommel og pekefinger.

Trekk forsiktig inngrodde hår med pinsett. Sørg for å holde pinsett fast, men ikke hardt nok til å klippe håret av.

Påfør en anti-arr krem og dekk med en bandasje når du har fjernet den inngrodde hår. Dette hindrer en infeksjon, og en hvilken som helst potensiell arrdannelse (som ikke er vanlig, men det er mulig).