Digidexo.com

Valerian Root Advarsler

Valerian Root Advarsler


Valerian rot har vært spioneringen som et forsvar mot angst og søvnløshet i flere tusen år. Urt leger og helhetlig healere har hevdet at denne europeiske og asiatiske urt vil også helbrede sår, lindre fordøyelsesproblemer, og avverge hjerteproblemer. Moderne vitenskapelige studier har ikke klart å entydig sikkerhetskopiere disse påstandene, men noen tester synes å vise at vendelrot kan være av en viss verdi som en søvn hjelpemiddel. Valerian root kan være skadelig for helsen din, og bør kun tas i samråd med lege. Det er kontraindisert med flere familier av legemidler, og kan føre til fysiske bivirkninger.

Fysiske bivirkninger

Valerian rot mest vanlige rapporterte bivirkningene inkluderer fordøyelsesproblemer, hodepine, svimmelhet og en senket kroppstemperatur. Noen casestudier synes å vise at langvarig bruk av Valerian rot kan føre til søvnløshet. Valerian har blitt undersøkt i kontrollerte tester mot placebo, imidlertid, og bivirkningene var ikke større enn de som finnes i emnegruppen tar en inaktiv testsubstans.

Interaksjoner

Studier viser at Valerian rot kan øke døsighet hos personer som tar visse beroligende midler. Valerian rot sterkeste interaksjoner synes å være sammen med barbiturater, benzodiazepiner, og narkotika. Andre urter kan føre til overdreven søvnighet hvis tatt med vendelrot.

Graviditet og Barn

Uten en medisinsk konsultasjon, er Valerian rot anbefales ikke for kvinner som er gravide. Studier anbefaler også at urten ikke bør gis til barn under tre år.