Digidexo.com

Noninvasive Medisinsk Prosedyrer

Noninvasive Medisinsk Prosedyrer


Invasiv medisinske prosedyrer er tester og behandlinger som ikke innebærer noen form for medisinsk utstyr som vil trenge en pasientens hud. Invasiv behandlinger vil ikke bruke nåler eller kniver; men i stedet bruke prosedyrer som for eksempel ultralyd og magnetisk resonansavbildning (MRI) for å lokalisere et fysisk problem i en pasient.

Betydning

Invasiv medisinske prosedyrer er ment å gi en pasient en restitusjonsperiode som er raskere og med færre komplikasjoner og bivirkninger som for vanlige invasive medisinske prosedyrer og behandlinger. Invasiv medisinske prosedyrer kutte ned på infeksjoner samt eliminere test eller eksamener som krever poking og sette nåler eller bruk av en skalpell. Dette medisinsk teknologi og prosedyrer anses å være mindre belastende på pasientens kropp, sinn og ånd.

Typer

Hver gang legen sjekker pulsen din, lytter til hjertet og lungene eller sjekker blodtrykket; alle disse fremgangsmåter er ansett å være ikke-invasiv fordi ingenting penetrerer huden. Andre typer ikke-invasiv medisinske behandlinger er de av skjermer, elektrodesensorer og noen ventilasjons instrumenter som oksygenmaske og neseklyper. Fysisk terapi er også en ikke-invasiv medisinsk behandlingsprosedyren.

Funksjoner

Invasiv prosedyrer brukes til å korrigere små medisinske problemer hos en pasient som ikke er livstruende. Noen av teknikkene som utføres kan kreve lokalbedøvelse til nummen et bestemt område som vil bli jobbet med. Det er tider når en medisinsk prosedyre vil omfatte både ikke-invasiv og invasiv prosedyrer for en behandling, for eksempel laser kirurgi, som er referert til som minimal invasiv. Lasere kan brukes til å krympe, fjerne og redusere slike ting som vorter, rynker og tumorer uten bruk av invasiv kirurgi. Med ikke-invasiv medisinske prosedyrer, selv om det er en viss risiko for infeksjoner, de er mindre sammenlignet med konvensjonelle operasjoner hvor som lege går inn med en skalpell.

Fordeler

Mange mennesker velger for ikke-invasiv medisinske prosedyrer når det kommer til kosmetisk kirurgi; har grå stær fjernet, ha varicose vein problemer elimineres eller ha mørke sirkler, poser og rynker fjernet. Invasiv medisinske prosedyrer er kostnadseffektive og krever ingen opphold i et sykehus fordi behandlinger er gjort på poliklinisk situasjon eller samme dag kirurgi. Selv om pasienten kan kreve noen form for lokal lammende medikamenter, er det ingenting som vil kreve at en pasient bli avlivet. Prosedyren er et valgfritt valg, noe som betyr at det kan være nødvendig for medisinsk eller den kan være en som er valgfri, slik som for en ansiktsløfting.

Betraktninger

Det er mange ikke-invasiv medisinske prosedyrer for å dekke et bredt spekter av plager og behandlinger som er trygge og effektive for pasienten som gjennomgår medisinske tester eller overvåking visse medisinske tilstander. Men, som rapportert i Medical News, Dr. Jeffrey S. Dover, klinisk professor i dermatologi ved Yale University, sier at nye ikke-invasiv prosedyrer blir studert for å behandle mennesker med vektproblemer. Den nye tilnærmingen ville være tryggere enn invasiv behandling av fettsuging.