Digidexo.com

Hva er Tooth Plaque?

Hva er Tooth Plaque?


Dental plakk er en klebrig, hvitaktig-farget film som dannes på og mellom tennene. Hvis plakk ikke fjernes kan det etter hvert stivne i kalkulus eller tartar, som er vanskeligere å fjerne. Ifølge MedlinePlus nettstedet, er plakk den viktigste årsaken til tannråte og tannkjøttsykdom. Dannelse av plakk fører ofte en uklar eller furry følelse på overflaten av tennene dine. Plakett må fjernes ved regelmessig børsting og bruk av tanntråd, eller det kan migrere under tannkjøttet til roten av tannen din og føre til forringelse av den bærende bein.

Plakk Elements

Plakk er et komplekst mikrobiell fellesskap som inneholder epitelceller, leukocytter, makrofager og opp til 400 bakteriearter, ifølge Dr. Susan Kinder Haake, professor i Peridontics ved University of California Los Angeles. Plakk inneholder også uorganiske komponenter som kalsium og fosfor, som er bidratt med spytt. Den primære bakterier i plakk er streptokokker sanguis, Streptococcus mutans og actinomyces viscosus. Etter festing av bakterier til tannoverflaten, eksisterende bakterier multipliserer og gir et gjestfritt underlag for nye bakterier å feste til.

Årsaker

Når du spiser, bakterier fra mat utgivelser syrer som klamrer seg til overflaten av tennene dine. Matvarer som inneholder sukker eller stivelse, for eksempel brus, godteri og melk er de viktigste gjerningsmannen når det kommer til syreproduksjon i munnhulen. Hvis igjen på tennene, disse matvarene gir mat for bakteriene å trives i. Denne prosessen resulterer i plakk bygge opp.

Plakk Identification

En måte å bestemme mengden av plakk bygge opp på tennene er å bruke spesielle gjenkjenning tabletter, ifølge MedlinePlus. Disse tablettene inneholder et rødt fargestoff som når tygges vil farge plakk. Hver tablett skal tygges grundig, og deretter spyttet og dye blandingen bør være spredt over tennene og tannkjøttet. Områder som slår rosa indikerer plakk. Disse tablettene kan midlertidig misfarge dine lepper, kinn og tunge.

Forebygging

Fordi plakk kan føre til tannråte og tannkjøttsykdom, er det viktig at du øver riktig oral hygiene for å forhindre plakk. For å hindre forfall, anbefaler American Dental Association at du pusser tennene to ganger daglig med fluortannkrem; dun daglig; spise en balansert diett og begrense snacks mellom måltidene; gå til tannlegen for vanlige tannlege eksamener og profesjonelle rengjøringer; og vurdere å ha tannlegen gjelder dental tetningsmasse for å beskytte tennene fra forfall.