Digidexo.com

Hva er tegn til liv EMS Sjekker etter?

Hva er tegn til liv EMS Sjekker etter?


Tegn til liv for bevisste og ubevisste pasienter er de samme. Pust og sirkulasjon utgjør to viktige, primære vitale tegn på at akuttmedisinske tjenester vil se etter når man vurderer en pasient. Samle baseline vitale gir EMS med viktig pasientinformasjon.

Vital Signs

Vitale tegn er et ytre tegn på hva som skjer i kroppen. Skiltene vil inkludere puls, respirasjon, hudfarge og temperatur, elev dilatasjon og blodtrykk. Når utgangspunktet samlet, vil vitale tegn fortsette å bli tatt med jevne mellomrom for å gjenkjenne trender eller forverrede forhold.

Puls

En pulsfrekvens er antall ganger hjertet slår i ett minutt. Pulsen varierer mellom individer, men bør være innenfor 60 til 100 slag per minutt for en voksen. Fravær av en puls er en indikator på en hjerte krise som kan føre til døden.

Respirasjon og lungelyder

Respirasjon er det lov å puste inn og ut, med vekst og fall av brystet å være en betydelig livstegn. Normale luftveiene priser bør ligge mellom 12 til 20 pust per minutt for en voksen. Lunge lyder som snorking, tungpustethet, gurgling eller gol indikerer underliggende pustevansker.

Skin Tilstand

Hudtemperatur, farge og tilstand gir informasjon om pasientens sirkulasjon. Hudfarge kan være rosa, blek, blå-grå, rød, gul eller flekkete. Hudtemperatur og tilstanden kan være kjølig eller kaldt, fuktig eller klam, varm og tørr eller varm og fuktig. Enhver kombinasjon av disse skiltene kan indikere et betydelig pasientens tilstand.

Elever

Eleven er den mørke sirkelen i midten av øyet som constricts og utvider avhengig av nivået av lys. Elevene blir sjekket for lys reaktivitet, utvidelse størrelse og utvidelse eller innsnevring likestilling. Elever som er ikke-reaktiv til lys, er stadig innsnevret, utvidet eller fast ujevnt kan tyde på ulike forhold.

Blood Pressure

Blodtrykket er kraften av blod mot veggene i blodkarene. Normalt blodtrykk områder for voksne er 90-150 systolisk og 60 til 90 diastolisk. Det systoliske nummer er den ene på toppen og det diastoliske er den nederste rekke. Stiger eller synker i blodtrykket er pasientforhold som indikerer sykdom.