Digidexo.com

Hva er fordelene med nikotinamid?

Hva er fordelene med nikotinamid?


Nikotinamid, også kjent som niacinamid, er en B-vitamin, og en form for B-3. De to andre former for B-3 er niacin og inositol hexanicotinate. Nikotinamid er funnet i en rekke matvarer, og leger bruker den til å behandle diabetes og visse hudsykdommer, ifølge MedlinePlus. Det kan også være nyttig hvis du har slitasjegikt, og den spiller også en avgjørende rolle i å hjelpe kroppen din produserer energi. Nikotin i tobakk har en lignende struktur til nikotinamid og kan hindre kroppen din fra riktig absorberende nikotinamid fra kostholdet ditt.

Der det er funnet

Alle tre former er kollektivt referert til som B-3, slik at du kan bli mer kjent med dette begrepet. Du får B-3 fra ulike matvarer i kostholdet ditt som kjøtt, fisk, melk, egg, bønner, korn, grønne grønnsaker, peanøtter og solsikkefrø. Nikotinamid er også funnet i B-kompleks vitaminer, sammen med andre B-vitaminer. Det er ingen forslag til nikotinamid, spesielt. Hvis du får nok niacin, vil du ha nok nikotinamid siden kroppen konverterer niacin til nikotinamid. Det anbefalte inntaket for niacin er 16 milligram for menn og 14 milligram for kvinner.

Fordeler Energi Produksjon

Kjemisk er nikotinamid den biologisk aktive formen av niacin som kroppen kan brukes til å utføre viktige funksjoner. Spesielt spiller niacinamide en avgjørende rolle i å hjelpe kroppen med å produsere energi. Sammen med de andre syv former for B-vitaminer, fungerer nikotinamid sammen for å hjelpe kroppen med å bruke proteiner og fett, og for å konvertere karbohydrater til drivstoff. B-vitaminer hjelpe kroppen din i å konvertere disse mat stoffer i adenosin trifosfat, eller ATP, som er en høy energi molekyl kroppen bruker for drivstoff.

Kan forsinke Insulin Dependence

Nikotinamid kan utsette behovet for å ta insulin hos mennesker i de tidlige stadier av type 1 diabetes. Det ser ut til å beskytte insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen, ifølge en studie publisert i mars 2009 utgaven av "Iran Journal of Allergy, Asthma and Immunology." Forskerne gjorde forsøk med to grupper av mus med tidlig debut av type 1 diabetes. En gruppe mus fikk nikotinamid, mens den andre gruppen ikke gjorde det. Den ubehandlede gruppen utviklet diabetes i løpet av to uker, mens musene gitt nikotinamid ikke.

Kan ha nytte av Artrose

Artrose er en smertefull felles tilstand preget av ødeleggelse av brusk, som smører leddene. Som et resultat av benene gnisse mot hverandre, forårsaker smerte og redusert felles fleksibilitet. Tar nikotinamid kan redusere betennelser og smerte og forbedre felles fleksibilitet, ifølge MedlinePlus. Tar det kan også gjøre det mulig å redusere dosen av smertestillende medikamenter. En anbefalt dose er mangler, så arbeide med legen din for å finne ut hvordan du skal ta den.