Digidexo.com

Om kronisk muskelsmerter

Den bredt begrep av kronisk muskelsmerter kan omfatte hundrevis av kjente forhold. Mange av symptomene på disse forholdene er like, og alle er smertefullt også. Kronisk muskelsmerter er ikke noe en person bør bare sette opp med - det kan være indikasjon på en mer alvorlig medisinsk problem som trenger en lege oppmerksomhet.

Fibromyalgi

En form for kroniske muskelsmerter som kan noen ganger bli feildiagnostisert er en tilstand som kalles fibromyalgi. Det er preget av sterke smerter i muskler og ledd, smertefulle og hyppige muskelkramper, flekker der musklene er ømme og smertefulle å ta på, og søvnproblemer som inkluderer fortsatt tretthet kombinert med tidvis avbrutt søvn på grunn av smertene.

Fordi symptomene på fibromyalgi er felles for mange andre forhold er det ofte feilaktig å være lupus, diabetes eller Lyme-sykdom.

Myofascial Pain

Muskelsmerte syndrom er en tilstand som påvirker bløtvev kjent som fascia som omgir og dekker musklene. Denne tilstanden kan ramme en bestemt muskel, eller en gruppe av muskler.

I noen tilfeller områdets som opplever smerte av muskelsmerte syndrom kan ikke være området der tilstanden oppsto. Området hvor smertene stammer kan forårsake smerte skal vises i en beslektet gruppe av muskler i en prosess som kalles referert smerte. Myofascial smerte er ofte anses å være den generelle betegnelse for all muskelsmerter.

Trauma og Stress Skader

Muskelsmerter kan også komme om fra traumer eller ett av en form for slitasjeskader. Å være inaktive i et langt tidsrom og så plutselig å bli aktive kunne føre til spennings små rifter i muskler som kan bli ganske smertefull. Repeterende handlinger slik som de som gjøres av en profesjonell utøveren kan føre til utvikling av kronisk muskelsmerter i tillegg.

Gikt

Forhold som påvirker ledd, for eksempel leddgikt, og forårsaker betennelse i sener og brusk i leddene kan også påvirke muskler også. Stivhet i leddet krever mer aktivitet fra musklene slik at felles å bevege seg ordentlig, og dette legges aktivitet kan føre til alvorlig kronisk muskelsmerter.

Behandling

Behandling av kroniske muskelsmerter varierer avhengig av den eksakte natur av tilstanden. Noen tilfeller av muskeltretthet eller muskel stress kan behandles effektivt med en endring i livsstil, og med fysioterapi. Andre tilfeller av muskelsmerter, for eksempel en kronisk muskel rift eller en muskel som har blitt løsnet fra benet, normalt krever kirurgi og mange måneder for utvinning for fullstendig å reparere.