Digidexo.com

Hvordan bli kvitt solskader

Tilbringe tid utendørs uten å beskytte huden din kan resultere i en smertefull solbrenthet. Tegn på solskadet hud inkluderer rødhet, ømhet og svie. Som solbrenthet utvikler seg, kløe og peeling er sannsynlig å skje. Men det finnes måter å bøte på en smertefull solbrenthet.

Bruksanvisning

•  Ta medisiner. Til murrende smerte forbundet med en sol brenne, ta en over-the-counter smertestillende som paracetamol eller aspirin. Bruk som anvist.

Enkel smerte med en kald håndkle. Dypp et håndkle eller vaske tøy i kaldt vann. Påfør komprimere til solskadet hud for å lindre brenning og betennelser.

Dykk ned i kaldt vann. Ta en kald dusj for å avhjelpe smerter eller sitte i et kjølig bad. Hvis du tar et bad, tilsett natron eller en kopp hvit eddik i vannet for å lindre brenning.

Påfør hydrokortison. Bruk en aktuell anti-inflammatorisk krem ​​for å avhjelpe smerter. Disse medikamentene er tilgjengelige over-the-counter på stoff butikker.

Drikk rikelig med væske. Øk inntaket av væske for å holde huden hydrert og å reparere hudskader.

Fukte huden. Etter et bad eller dusj, påfør lotion, babyolje eller en annen type fuktighetskrem for å bidra til å beholde fuktighet og reparere solskadet hud.

Bruk teposene. Fukt en tepose med kaldt vann og gjelder for øyelokkene for å redusere betennelse.

Tips og advarsler

  • Hvis kvalme, feber, frysninger eller svakhet følge en sol brenne, se en lege. Dette kan tyde på en infeksjon.