Digidexo.com

Tegn og symptomer på Aortastenose

Tegn og symptomer på Aortastenose


Aortastenose er en medisinsk tilstand der aortaklaffen åpner ikke så fullstendig som det skal. Dette begrenser blodstrømmen og øker trykket inne i hjertet. Det kan være til stede ved fødselen, eller det kan utvikle seg i voksen alder. Ifølge University of Maryland Medical Center, ved oppkjøpet i voksen alder, er den vanligste årsaken til Aortastenose er en komplikasjon av revmatisk feber.

Symptomer

Symptomene på Aortastenose kan være mild eller alvorlig. De inkluderer kortpustethet ved anstrengelse og brystsmerter. Den brystsmerter blir beskrevet som et knusende smerte eller tetthet i brystet. Det forverres med mosjon og er følte under brystbenet. Andre symptomer inkluderer besvimelse ved anstrengelse, svimmelhet og en følelse av et flagrende hjerterytme. Det er også mulig for deg å ha Aortastenose og har ingen symptomer i det hele tatt.

Hjertesvikt

Ifølge Mayo Clinic, kan Aortastenose som ikke er riktig behandlet forårsake svekkelse av hjertet. Dette kan utvikle seg til hjertesvikt og forårsake symptomer som hovne ankler, trøtthet og følelse kortpustet. Uregelmessig hjerterytme kan utvikle og i alvorlige tilfeller kan hjertestans forekomme.

Barn

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan barn som har Aortastenose være mindre enn normalt for deres alder og dekk lett. De kan ha svett hud, blek hud og rask respirasjon.

Signs

De medisinske tegn på Aortastenose inkluderer et hjerte bilyd eller unormal hjertelyd, lavt blodtrykk, svak puls, unormal EKG og en forstørret hjerte som vist på en X-ray. Andre tester som brukes til å diagnostisere Aortastenose inkluderer en hjertekateterisering, ekkokardiogram, MR og hjertestresstest.

Aortastenose kan først mistenkt når legen lytter til ditt hjerte under en rutinesjekk og hører unormale hjertelyder med sitt stetoskop. Oppfølgings tester bekrefte diagnosen og bestemme hvor alvorlig tilstanden slik at riktig medisinsk behandling kan begynne.