Digidexo.com

Implanterbar defibrillator bivirkninger

Implanterbar defibrillator (ICD) enheter bedre overlevelse hos personer med alvorlige hjerterytmeforstyrrelser eller som står i fare for disse lidelsene. ICD er veldig trygt og har få bivirkninger.

Funksjoner

ICD ligner på en pacemaker, men større. Det er implantert under huden, vanligvis i øvre del av brystet, men noen ganger i magen. ICD er koblet til hjertet ved tynne elektroder som passerer gjennom venene mellom implantatet og hjertet.

Funksjon

ICD overvåker hjerterytmen og gir korrigerende lavenergi elektriske pulser når det er nødvendig. Det er også i stand til å korrigere mer alvorlige og livstruende arytmier enn pacemakere kan ved å bruke høyere energi sjokk kalt defibrilleringsstøt.

Defibrillering Effects

Pasienten kan ikke føle lavenergi pulser, men defibrilleringsstøt er ubehagelig. De kan være smertefullt og føles som et spark i brystet. Noen ganger pasienten føler en serie av støt.

Psykologiske komplikasjoner

Defibrilleringsstøt kan føre til angst om neste forekomst. En studie publisert i en 2004 utgave av klinisk kardiologi fant at panikklidelse og agorafobi er vanlige effekter av ICD terapi, spesielt hos pasienter som opplever to eller flere defibrilleringsstøt årlig.

Fysiske bivirkninger

Fysiske bivirkninger inkluderer ubehag på ICD nettstedet og i sjeldne tilfeller smitte. Folk kan føle selvbevisst fordi ICD vanligvis kan sees under huden; den medfølgende arret er omtrent tre inches lang.

Forebygging / løsning

Legen kan være i stand til å lokalisere ICD i en mindre merkbar området for å redusere kosmetiske problemer. Støttegrupper er tilgjengelige for å hjelpe pasienter takle angst om defibrilleringsstøt.