Digidexo.com

EKG Basics

Et elektrokardiogram, ofte kalt en EKG eller EKG, er en medisinsk test som bruker elektroder på huden som måler den elektriske aktiviteten i hjertet over tid. Elektriske pulser i hjertet utløse musklene til kontrakt, som regulerer hjerteslagene. Ved å ta opp og gjennomgå mønster av elektrisk aktivitet, kan leger diagnostisere og overvåke en rekke hjertesykdommer og hjerte helse. Følgende er en diskusjon av de grunnleggende prinsippene bak EKG, hva testen innebærer, variasjoner på testen, og hvor du skal gå for mer informasjon.

12-Lead EKG

En standard EKG kalles en "12-Lead" EKG, med henvisning til bruk av 12 omhyggelig plassert elektroder som måler elektrisk aktivitet i forskjellige områder av hjertet. Ved å måle elektrisk aktivitet på disse 12 poeng, kan en detaljert og intrikat visning av helse og aktiviteten i hjertet bli sett.

Den hastigheten som hjertet slår er satt av det som ofte kalles kroppens "naturlige pacemaker," sinusknuten. En samling av spesialiserte hjerteceller som opererer uten å kreve kontroll fra hjernen, sender sinusknuten elektriske signaler til musklene i hjertet som fører til det å slå. EKG måler denne aktiviteten som en serie av bølger, kalt P, QRS og T.

P, QRS-og T-bølger

De fleste av de bølger i EKG beskrive sammentrekning av de fire kamre i hjertet: venstre og høyre atria, og de venstre og høyre ventrikler. Sammentrekninger i venstre atrium og høyre atrium vises som P-bølge. Sammentrekninger i høyre og venstre ventrikkel utgjør en serie på tre bølger som kalles QRS-komplekset. Den elektriske aktivitet som fremkommer når ventriklene er opplading for neste sammentrekning kalles T-bølgen. Denne prosessen kalles også repolarisering. Hver elektrode registrerer de samme bølgene, men fra en annen synsvinkel. Ved å kombinere informasjon fra alle 12 elektroder, kan legene avgjøre hvordan hjertet musklene fungerer og eventuelle problemer.

Å få et EKG

Prosessen med å ha en EKG er blant de enklere medisinske prosedyrer som du noensinne vil gjennomgå. Legen eller tekniker vil ha du legger deg og vil legge seks elektrodene på ulike punkter langs brystet og seks pads på punkter på armer og ben. Dette diagrammet viser posisjoneringen av de forskjellige elektroder. Som du ligge stille, vil EKG maskinen registrerer den elektriske aktiviteten fra noen livstegn, som deretter skrevet ut på en oversikt som vist på bildet nedenfor, eller noen ganger vises på en datamaskin. En ytterligere lesning med en enkelt elektrode kan også tas for å vise endringer i hjerterytmen over lengre tidsrom. Denne avlesning blir kalt en "rytme strip".

Variasjoner over Standard EKG

I tilfeller der hjerteproblemer er intermitterende eller kommer og går, kan en standard EKG være helt normalt, fordi det foregår over en så kort periode. Når mer utvidet overvåkning er ønsket, blir en ambulerende EKG utført som kan overvåke en hjerte konstant over en periode på 24 timer eller mer, eller kan brukes for kortere perioder av og på i løpet av en periode på flere dager. Denne langsiktige EKG har en mye bedre sjanse til å spille inn noen forbigående avvik eller problemer, og gjør det mulig for legene å se på hvordan hjertet ditt fungerer på forskjellige tider og under ulike aktiviteter.

I andre tilfeller, utfører hjerte godt i ro, og en standard EKG som er gjort mens du ligger nede og hvile vil vises normalt. Legen kan gjøre en tredemølletest, der du får en kontinuerlig EKG mens du går eller kjører på en tredemølle. Denne testen vil identifisere eventuelle problemer som dukker opp bare under anstrengelse, når hjertet må jobbe mye hardere for å pumpe blod gjennom kroppen din, spesielt til armer og ben. En tredemølle test kan identifisere problemer som blokkeringer i koronararteriene som kan føre til et hjerteinfarkt hvis den ikke behandles.

Videre Reading

For mer informasjon om EKG, den informasjonen som genereres i løpet av en EKG, og hvordan produksjonen av EKG maskinen hjelper legen din finne problemer med hjertet, ta en titt på linkene i Kilder og ressurser, på slutten av denne artikkelen. For en interaktiv titt på EKG-prosessen, bør du sjekke ut EKG-spillet på Nobelprisen, link under. Dette er en fin måte for både barn og voksne nysgjerrige om EKG for å se hvordan bevegelse av hjertet oversettes til grafen opprettet under et EKG.