Digidexo.com

Mineraler g Vitaminer

Enten det er å bygge nye blodceller, reparere sår eller sender nervesignaler, opererer kroppen på cellenivå med komplekse kjemiske reaksjoner. I tillegg var alle delene kontinuerlig blir erstattet --- de gamle cellene regelmessig dø ut og nye celler tar deres plass for å sikre sunn funksjon. Alt som skjer i kroppen avhengig av næringsstoffer. Vitaminer og mineraler er to av de seks klasser av essensielle næringsstoffer.

Forskjeller mellom mineraler og vitaminer

Vitaminer er organiske forbindelser som er forgjengelige. Mineraler er uorganiske elementer som er uforgjengelig. Organiske næringsstoffer kan forandres eller ødelegges, noe som betyr at de kan metaboliseres i kroppen for å frigjøre energi. Siden de er enkle elementer, mineraler er alltid det samme --- de kan ikke ødelegges eller lage energi.

Likheter mellom mineraler og vitaminer

Vitaminer og mineraler er begge delt i to kategorier. Macrominerals og spormineraler få sitt navn basert på de relative mengdene av hver trengs av kroppen. Vitaminer er enten fettløselige eller vannløselige. De vannløselige vitaminer er lett absorberes i kroppen, og eventuelle overskudd utskilles. Fettløselige vitaminer kan kun bli absorbert i nærvær av fett, og de er lagret i kroppen. Mineraler er like i at noen blir lagret og kan bli giftig, mens andre ikke akkumuleres, og kan lett skilles ut. Vitaminer funksjon som co-enzymer og mineraler som co-faktorer, noe som betyr at de begge arbeider med enzymer for å forenkle kjemiske reaksjoner.

Ulike roller mineraler og vitaminer

Som energi næringsstoffer, vitaminer gjøre mange forskjellige jobber, inkludert bryte ned andre næringsstoffer og opptre som antioksidanter. Mineraler arbeide hovedsakelig i skjelettet, men de kan også interagere med vann for å regulere syre / base-balansen i kroppen og påvirker sammentrekning av musklene i tillegg til overføring av nerveimpulser. Vitaminer er nødvendig for røde blodlegemer som skal opprettes. Mineraler er nødvendig for oksygen for å bli båret gjennom blod.

Mineraler og vitaminer Samarbeid

Mineraler og vitaminer er ofte nødvendig for å arbeide sammen. Vitamin C reagerer med kalsium, og denne prosessen er nødvendig for kalsium for å bli deponert i tennene. Vitamin D øker mengden av kalsium og fosfor i blodet, slik at mineralene er tilgjengelige for å herde bein. Vitamin K og kalsium er begge nødvendige for protein trombin som skal syntetiseres. Uten trombin blod ville ikke koagulere.

Rolle i Forebyggende Helse

Vitaminer er nødvendig for å opprettholde den nervesystemet og forhindre mangel sykdommer slik som dermatitt, svekket nattsyn og anemi. Riktige mengder av mineraler er nødvendig ikke bare for de åpenbare grunner, som for eksempel sterke bein, men også for de mindre kjente rollene de spiller i andre systemer, for eksempel helbredelse av sår og normal evne til å smake. Poenget er at begge disse næringsstoffene må holdes i riktig balanse for å holde seg friske og bidra til å hindre utbruddet av sykdommen.