Digidexo.com

Morsomme aktiviteter for barn med autisme

Barn med autisme trenger en rekke daglige aktiviteter akkurat som andre barn gjør. Utviklingsaktiviteter for autistiske barn skal være for moro og for utviklingsbehov. Les videre for en retningslinje for å lage morsomme og lærerike aktiviteter for barn med autisme.

Planlegg My Day

Barn med autisme reagere sterkt til en godt planlagt dag. Gjør tidsplan opprettelse inn i et spill med disse ideene:
- Klipp ut bilder (fra blader eller Internett) av daglige aktiviteter, som å pusse tennene og spise lunsj. Har barnet ditt lage en tidsplan for sin tid ved å lime inn disse aktivitetene på en plakat i den rekkefølgen han vil gjøre dem. Veilede ham gjennom denne prosessen ved å sørge for at han husker hvilke aktiviteter går sammen (for eksempel bad tid og pyjamas tid) og riktig tid på dagen for hver aktivitet (frokost om morgenen, middag om kvelden).
- Hold en sjekkliste på en tørr slette bord. Så etter hvert som barnet fullfører sin daglige rutine, kan han krysse av aktivitetene han er ferdig, og sjekk for å se hvilke aktiviteter som er neste. Denne type rutine vil være beroligende og pålitelig for ham.

Fysisk aktivitet

Utviklingen av grovmotoriske ferdigheter er avgjørende for autistiske barn. Prøv disse morsomme spilletid ideer:
- Spill i bassenget. La din datter plaske rundt, eller synge for henne mens hun svømmer til musikken. Sørg for å holde et øye på henne for å holde henne trygg.
- Lag en hinderløype. Ordne lekeapparater, rokkeringer og stoler utenfor. Har barnet ditt kjøre gjennom kurset, praktisere en rekke bevegelser (hoppe over tauet, kjøre i en sirkel rundt hula hoop, etc.).
- Ha en dansefest. Spill en rekke musikkstiler og la barnet gå med musikken. Danse med henne, slik at hun kan se hva du skal gjøre og ikke føle seg alene under aktiviteten.

Mind Games

Prøv disse aktivitetene for å holde barnet ditt tenker og vokser:
- Få en større plastbeholder, og sette en liten leke inne. Deretter fyller beholderen med ris eller bønner, og har barnet grave for leketøy. Han kan gjøre litt av et rot, men han vil kose seg.
- Få skulptur. Gjør play leire hjemme eller kjøpe den i butikken, og la barnet knuse og forme den slik han velger.
- Se mer av verden. Ta barnet for en tur og la ham se verden rundt ham. Besøke et museum hvor han kan finne noe som fanger blikket hans, eller gå gjennom naturen og inspisere alle skapninger og planter du finner.