Digidexo.com

Hva betyr det å ha en høy RBC Distribution?

Røde blodceller (RBC) er en nøkkelkomponent i blodet ditt. Deres funksjon er å frakte oksygen via et protein som kalles hemoglobin. De leverer denne oksygen til cellene i hele kroppen, opprettholde normalt vev og organfunksjon. Å ha den rette mengden av røde blodceller er viktig å bevare sunn blod funksjonen.

RBC Count

Når en lege trekker blod for en komplett blodprosent (CBC) eller bare en RBC teller, fastslår hun antall røde blodlegemer i en gjennomsnittlig prøvetaking av blod. For menn er normal forventet ratio ca 4,7 til 6.100.000 celler per mikroliter blod. For kvinner er det 4,2 til 5.400.000 celler per mikroliter. Denne testen vanligvis gjøres for å teste for en lav RBC distribusjon, noe som kan føre til en diagnose av anemi, underernæring, benmargssvikt eller andre forhold.

Høy RBC Distribution

Når en høyere enn normalt RBC teller er funnet, kan det bety en rekke ting. Sigarettrøyking øker RBC distribusjon, som betyr å flytte til en høyere høyde og overflødig dehydrering. Noen alvorlige medisinske tilstander kan også føre til en høy RBC teller. Disse forholdene omfatter medfødt hjertesykdom, cor pulmonale, lungefibrose og polycytemi vera. Medfødt hjertesykdom refererer til en abnormitet av hjertet som var til stede ved fødselen. Cor pulmonale er feil på høyre side av hjertet på grunn av hypertensjon. Lungefibrose er arrdannelse og fortykkelse av veggene i lungene. Polycytemi vera er en sjelden tilstand der beinmargen skaper for mange røde blodceller.

Oppfølging

Fordi en høy RBC distribusjon kan bety noe så lite som bosatt i en stor høyde og så alvorlig som hjertesykdom, snakk med legen din om andre tester som kan begrense utvalget av mulige diagnoser.