Digidexo.com

Hvorfor ble Fen-Phen tilbakekalt?

Fen-Phen var en gang allment tilgjengelig reseptbelagte medisiner for vekttap. Den inneholdt en kombinasjon av fenfluramin og phentermine, to vekttap narkotika. Det amerikanske Food and Drug Administration mintes Fen-Phen og forbudt salget i 1997, på grunn av dens mulige bivirkninger.

Bevis

En 1997 studie utført ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, og publisert i "The New England Journal of Medicine" fant at kvinner som tok Fen-Phen var en økt risiko for å utvikle hjerteventilfeil som fører til hjerteklaffsykdom. Denne studien bedt det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) for å undersøke saken og hente Fen-Phen.

Identifikasjon

Hjerteklaffsykdom er en tilstand der musklene som holder blodet flyter i bare én retning gjennom hjertet blir svake og lar blodet å lekke tilbake i ventilene. Hos pasienter som utviklet hjerteklaffsykdom, forårsaket Phen-Fen eller medvirket til defekter i musklene, melder FDA.

Risiko

Risiko knyttet til hjerteklaffsykdom inkluderer hjerneslag, hjertesvikt, blodpropp og plutselig død, advarer det nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Behandling

Noen av pasientene som utviklet hjerteklaffsykdom fra Fen-Phen nødvendig kirurgi for å reparere skaden til sine hjerteklaffene, ifølge Mayo Clinic studie og FDA.

Oppløsning

Hvis du var blant pasientene som ble behandlet med Fen-Phen, snakk med legen din om risikoen for hjerteklaffsykdom. Du kan trenge et elektrokardiogram (EKG) test for å overvåke den elektriske aktiviteten i hjertet, for å sikre at den fungerer som den skal.

Betraktninger

FDA fastslått at de skadelige effektene av Fen-Phen var forårsaket av fenfluramin heller enn phentermine. Legemidler som inneholder phentermine er fortsatt tilgjengelig for salg i de ubundne States med en resept fra lege, men legemidler som inneholder fenfluramin ikke.