Digidexo.com

Medisiner for bihulebetennelse

Bihulebetennelse påvirker mer enn 35 millioner mennesker i året i USA i henhold til www.ent-consult.com. Det er tre typer av bihulebetennelse: akutt, kronisk og reoccurring. Akutte bihulebetennelse varer i ca en uke eller så, kan kronisk vare alt fra seks til åtte uker, og repeterte komme og gå i løpet av tiden. Mange fremgangsmåter kan anvendes for å behandle en bihulebetennelse, den mest vanlige av disse er medisinering.

Funksjon

Funksjonen til medisinering for bihulebetennelse er to, eller noen ganger tre ganger. Hvis infeksjonen er en isolert hendelse, vil den bli behandlet med en foreskrevet oral antibiotika og en decongestant. Antibiotikumet blir brukt til å drepe infeksjonen og decongestant brukes til å befri lomme hulrom av overskudd av lunger og irritasjon. Hvis infeksjonen er et resultat av allergier, vil et antihistamin bli brukt for å opprettholde den allergiske reaksjon i fremtiden.

Typer

Den vanligste antibiotika som brukes til å behandle en bihulebetennelse er amoxicillin-clavulanate. Dette antibiotikum blir typisk administrert i 14 til 21 dager for å utrydde infeksjonen fra kroppen. Den vanligvis anbefalt decongestant er pseudoefedrin, som har blitt tatt av sokkelen av apotek og plassert bak disken på grunn av misbruk. Noen leger kan anbefale guaifenesin, som utviser slim fra bihulene og brystet for å gjøre drenering mer effektive.

Fordeler

Medisinering er den anbefalte måten å bekjempe en bihulebetennelse. Medisiner kan angripe infeksjon med full kraft og kurere symptomene på sykdommen innen tre til fire dager. Uten bruk av medisiner en bihulebetennelse kan spre seg inn i øyne, ører og selv hjernen forårsaker mer alvorlige komplikasjoner. Medisinering er den raskeste og mest effektive måten å avverge en bihulebetennelse.

Side Effects

De fleste over-the-counter decongestants, antihistaminer og slim Skru presse har svært få bivirkninger. Noen kan forårsake døsighet og svimmelhet mens andre kan føre til nervøsitet eller oppstemthet. Decongestants og slim Skru presse begge kan forårsake tørr munn og kan kreve en større forbruk av vann for å opprettholde riktig fuktighet.

Time Frame

Hvis symptomer på bihulebetennelse ikke rydde opp innen 14 dager for å være på foreskrevet eller over-the-counter narkotika, er det tilrådelig å se en lege. Noen antibiotika kan ikke være effektiv på deg hvis kroppen din er bygget opp immunitet mot ulike typer. De fleste antibiotika bør ta på full effekt i løpet av de tre første dagene, men må fullføres som anbefalt av en lege. De fleste over-the-counter narkotika bør begynne å jobbe innen en time etter inntak.