Digidexo.com

Dental Laser Prosedyrer

Mange tannbehandling kan utføres med lasere. Ifølge WebMD, har lasere blitt brukt til å behandle en rekke tannproblemer siden 1994. The Food and Drug Administration (FDA) har godkjent dental lasersystemer, men American Dental Association (ADA) gir ikke sin Seal of Acceptance til noen laser system. Som i 2009, uttalte ADA at det var optimistisk med tanke på bruk av lasere i odontologi, og mange tannleger bruker lasere til å behandle ulike tilstander.

Hard Tissue

Hardt vev refererer til selve tennene. Lav intensitet dental lasere kan oppdage hulrom tidligere enn konvensjonelle metoder ved å gi tannleger med en lesning av biprodukter av tannråte. Lasere kan hjelpe tannleger i å forberede en tann for en fylling og eliminere behovet for Novocain injeksjoner. Precision lasere hjelpe tannleger fjerne forfallet og forberede emalje for en fylling. Lasere kan også herde fyllet. Hvis du har problemer med ising i tennene, kan tannlegen bruke lasere for å forsegle tubuli på roten av tannen som forårsaker tennene til å svare på varme og kalde temperaturer. Lav intensitet lasere kan hjelpe tannleger med tannbleking prosedyrer for å fremskynde prosessen.

Soft Tissue

Soft-tissue tannbehandling prosedyrer er utført på tannkjøttet. Tannleger kan bruke laser for å fjerne bakterier fra tannkjøttet forårsaket av tannkjøttsykdom og omforme dem til å forbedre ditt smil utseende. Noen tannleger bruker lasere for krone-forlengelsesprosedyrer der de omskape tannkjøttet og bein for å eksponere en sunn tann for å plassere restaureringer. Lasere kan fjerne vev som skal testes for kreftceller og fjerne canker sår fra tannkjøttet og innsiden av munnen også.

Fordeler og ulemper

Lasere vanligvis føre til mindre smerte enn tradisjonelle dental øvelser og redusere behovet for anestesi. Mange dental pasienter er mer avslappet når gjennomgår laser prosedyrer på grunn av fravær av en tannlege drill. Blødning og hevelse er vanlig under tradisjonelle bløtdels prosedyrer for å behandle tannkjøttsykdommer og andre tannkjøtt problemer. Lasere redusere disse bivirkningene, noe som gjør bløtdelsprosedyrer jevnere. Når hulrom er fjernet, biter av frisk tann ofte gå sammen med dem. Siden lasere er mer presis enn tradisjonelle dental verktøy, laser prosedyrer bevare mer av den sunne tann.

Laser behandlinger er generelt dyrere enn tradisjonelle prosedyrer, og noen forsikringsselskaper kan ikke dekke arbeidet med lasere. Anestesi er fortsatt behov for noen laser prosedyrer, så behovet for det er ikke fullstendig eliminert. Lasere kan ikke brukes på tennene som allerede har fyllinger, de kan heller ikke fylle hulrom mellom tennene eller rundt gamle fyllinger.