Digidexo.com

Hva er årsakene til Blåmerker på kroppen?

Hva er årsakene til Blåmerker på kroppen?


En skramme, også kalt en bloduttredelse, er en skade på mykt vev som forårsaker kapillærene ved skadestedet for å bryte og lekkasje røde blodceller. Dette vil føre til en misfarging å danne som begynner rødlilla farge, deretter som kroppen helbreder seg selv, vil bli blå-lilla, så gulbrun, før huden tilbake til normalt.

Årsaker

Skader, aldring, Battle fortegn, visse sykdommer og til og med visse medisiner er noen av de mange årsaker til blåmerker på kroppen.

Injury

Dagligdagse skader føre til mer alvorlige traumer til området. Slike årsaker kan være stump kraft (som i et slag mot ansiktet eller andre kroppsområde), barn eller vold i hjemmet, fallende, motorkjøretøy kollisjon eller idrettsskader. Idrettsskader blåmerker skyldes mikroskopiske rifter i blodårene under huden.

Aldring

Som vi alder, vev som støtter kapillærene svekke; som et resultat, de kapillære vegger blir mer delikat og utsatt for brudd. I tillegg blir huden tynnere og mister noe av fettlaget som beskytter blodkar fra skade.

Battle sin Sign

Battle er merket er et blåmerke som vises bak en eller begge ørene som skal vises i løpet av 24 til 36 timer etter et skallebrudd eller timelig beinbrudd. Det kan være en indikasjon på den underliggende hjernetraume. Årsaker til Battle påloggings inkluderer motorkjøretøy ulykker, faller, kraftige slag mot hodet eller fysisk misbruk.

Sykdommer og medisiner

Visse sykdommer også forårsake blåmerker. Slike sykdommer er skrumplever, Marfans syndrom (en tilstand som påvirker bindevev), denguefeber (virus som overføres av mygg), hemofili, thrombocytopenias (plateforandringer) og benmargsforstyrrelser. For eksempel, i Marfans syndrom, er mange kroppens systemer berørt, inkludert skjelettlidelser, øyne, hjerte og blodårer. I denguefeber, en person kan oppleve symptomer som hodepine, feber, alvorlig muskel og leddsmerter, hovne kjertler og utslett. Medisiner som kan forårsake blåmerker inkluderer blodfortynnende som aspirin og warfarin, NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), kortikosteroider og enkelte kosttilskudd som fiskeolje og ginkgo.