Digidexo.com

Hvordan vite om du kvalifiserer for bariatric kirurgi

Hvordan vite om du kvalifiserer for bariatric kirurgi


Fedmekirurgi kan hjelpe deg å bli kvitt overflødig vekt og starte en sunn livsstil. Operasjonen innebærer enten å stifte et lite område av magen eller omorganisere en del av tynntarmen, slik at maten du spiser omgår en stor del av tarmen. Følg disse trinnene for å avgjøre om du kvalifiserer for fedmekirurgi.

Bruksanvisning

•  Sjekk din "Body Mass Index" (BMI). Du kvalifiserer for fedmekirurgi hvis din BMI er 40 eller mer. Menn som er £ 100. overvekt og kvinner som er £ 80. vektig generelt scorer en BMI så høy.

Husk at du kan være en kandidat for fedmekirurgi selv om din BMI er over 35, spesielt hvis du lider av alvorlige fedme-relaterte problemer som hjertesykdommer, type 2 diabetes eller høyt blodtrykk.

Husk at denne operasjonen er riktig for deg hvis din fedme skyldes ikke noen andre store sykdom som du kanskje lider av.

Merk at du må være følelsesmessig og fysisk stabil å håndtere operasjonen. Mest sannsynlig, bør du ikke ha noen alvorlige sykdommer, og bør ikke være utsatt for depresjon. Husk at det tar tid å komme seg fra denne operasjonen, både mentalt og fysisk.

Har du en historie med rusmisbruk? Hvis ja, så i all sannsynlighet du ikke kvalifiserer for fedmekirurgi. Oppsøke lege og diskutere saken i detalj.

Lær om du trenger å endre livsstilen din før du gjennomgår fedmekirurgi. Du må kanskje kutte ned eller slutte å drikke alkohol, så vel som å røyke for å forberede deg for både kirurgi og utvinning.

Er du forberedt på å gjøre betydelige endringer i livsstilen din etter operasjonen? Du må foreta vesentlige endringer i matvaner, opprettholde en øvelse tidsplan og overvåkes av leger kontinuerlig i svært lang tid.

Har du har realistiske forventninger fra operasjonen? Du kan ikke få de resultatene du ser for deg. Husk å diskutere med legen din om hvordan din fysiske utseende vil endres, og om du vil være fint med det.

Ta kontakt med en kirurg og diskutere din medisinske historie med dem og la dem ta den endelige samtalen. Også avklare noen tvil du måtte ha om operasjonen.

Tips og advarsler

  • Samle informasjon om ulike typer bariatric kirurgi, inkludert gastric bypass kirurgi og runde band kirurgi. Vet om prosedyren er forholdsregler, utvinning perioden, reversibilitet og kostnader. Dette vil hjelpe deg å få mest mulig informert beslutning.