Digidexo.com

Medisiner for øresus

Tinnitus er den medisinske termen for ringing, summing, brøling, klikke eller piping i ørene. Tinnitus har en rekke årsaker, blant annet indre øret skade, hørselstap, eksponering for høy lyd, stress, depresjon, en tilstand som kalles Ménières sykdom og godartede hjernesvulster.

Funksjon av behandling

Det finnes ingen medisiner som kan kurere tinnitus; imidlertid noen stoffer har evne til å redusere symptomene på tilstanden og forbedre livskvaliteten.

Typer medisiner

Trisykliske antidepressiva amitriptylin og nortriptylin, angst medisinering alprazolam og et stoff som brukes til å behandle alkoholisme kalt camprosate er alle mulige medisinske behandlinger for tinnitus.

Tidsramme

Leger prøve å unngå å skrive alprazolam for anvendelse ved behandling langtids tilfeller av tinnitus, ettersom stoffet har potensial til å være vanedannende, ifølge Mayo Clinic.

Risiko

Vanlige bivirkninger av legemidler som brukes til å behandle tinnitus er munntørrhet, tåkesyn, tap av appetitt, diaré, angst, søvnløshet, menstruasjonsuregelmessigheter, endringer i libido og endringer i vekt. Risiko forbundet med medisiner som brukes til å behandle tinnitus inkluderer hjerteproblemer og utvikling av selvmordstanker eller handlinger.

Betraktninger

På grunn av de potensielle bivirkninger forbundet med medisiner som brukes til å behandle ringing i ørene, er legen din sannsynligvis til å prøve andre behandlinger først, slik som høreapparater, ørevoks fjerning og maskering enheter bæres i øret for å overdøve tinnitus. Hvis en reseptbelagte medisiner kan være årsaken til ringing i ørene, er legen din vil sannsynligvis også prøve å endre resept før de gir deg en ny medisin for å behandle tinnitus.