Digidexo.com

Kronisk ørebetennelse Komplikasjoner

Mens ørebetennelser er en mindre plage for mange mennesker, noe som resulterer i smerte og potensielt feber, for de med kroniske ørebetennelser, bærer denne tilstanden mer alvorlige komplikasjoner. Fra hørselstap til å utvikle atferdsproblemer hos barn, kan kroniske ørebetennelser også føre smitten å spre seg til hjernen eller bein, ifølge ehealthmd.com.

Hva er en øreinfeksjon?

Ifølge MedlinePlus, ørebetennelser er en av de vanligste årsakene foreldre tar sine barn til legen. Den vanligste typen ørebetennelse skjer på grunn av en mellomøret infeksjon, som finnes bak trommehinnen. En tilstand anses kronisk når infeksjonen varer i lang tid eller ofte gjentar seg.

En ørebetennelse kan være forårsaket av en rekke ting som tetter øretrompeten, som er røret som forbinder mellomøret til halsen. Disse inkluderer bihulebetennelse, allergier, sigarettrøyk, infiserte adenoids eller overflødig slim produsert mens et barn er teething.

Økende Komplikasjoner

I forekomst av en øreinfeksjon forårsaket av bakterier, vil antibiotika bidra til å fjerne infeksjonen. Men en studie fra University of Florida beskrevet i sciencedaily.com, avslørte at bakterier som forårsaker ørebetennelser blir stadig mer motstandsdyktig mot antibiotika behandlinger. Fordi mange pasienter blir foreskrevet antibiotika behandlinger når de opplever en ørebetennelse, kan dette føre til vanskeligheter for kronisk ørebetennelse lider som ikke kan være i stand til å effektivt ta antibiotika når de virkelig trengs.

Fordi de fleste ørebetennelser vil gå bort på egenhånd, er det viktig at pasienter som lider av kroniske ørebetennelser ikke hele tiden ta antibiotika for å redusere øret infeksjon symptomer.

Hørselsproblemer

Hvis en pasient opplever kroniske ørebetennelser ledsaget av en tilstand som kalles effusjon (der væske hviler bak mellomøret), kan dette føre til hørselsproblemer. Beskrevet som en følelse av fylde i øret, dette væske buildup resultater hos pasienter som ikke er i stand til å høre mykere lyder og oppleve milde hørselstap. Hos noen pasienter, er dette hørselstap feiltolket som en pasient som ikke lytter når han eller hun faktisk har problemer med hørselen. Disse hørselsproblemer kan også føre til forsinket tale, noe som kan komplisere prosessen med å lære å lese og andre skolerelaterte milepæler.

Brudd eller Byller

Hvis en pasient opplever kroniske øre infeksjoner, kan dette føre til en opphoping av væske i trommehinnen, noe som skaper svake flekker i huden som beskytter trommehinnen fra luften og omverdenen. Hyppig oppsamlingen kan føre til at trommehinnen til å briste eller sprekke og lekke væske. I noen tilfeller er disse typer av brudd kreve kirurgisk reparasjon.

En ytterligere komplikasjon er relatert til fluidoppbygning er en hjerne abscess, noe som resulterer når lommer av puss og væskedannelse i trommehinnen, og i stedet for å spre ut av øret, spres i til hjernen, noe som resulterer i infeksjon.

Ørebensknute Bone Infeksjon

Benet plassert bak øret som ligner en honeycomb, kan mastoid bein bli smittet når bakterier eller virus fra kroniske ørebetennelser inn mastoid bein og føre til en nedbryting av bein. Denne tilstanden er kjent som mastoiditt, og krever antibiotikabehandlinger eller kirurgisk fjerning av den infiserte benet.