Digidexo.com

Soy Vs. Vanlig melk

Soy Vs.  Vanlig melk


Til tross for sine likheter i utseende og bruksområder som drikke, vanlig kumelk og soya melk er ganske forskjellige. Mens soyamelk er ofte brukt som en erstatning for kumelk for vegan dietter, de to drinker er forskjellige nok til at mange enkeltpersoner nyte både utsiden av kosttilskudd begrensninger.

Identifikasjon

Den primære forskjellen mellom soyamelk og vanlig melk er hvordan de er laget. Vanlig melk i butikken kommer fra melkekjertlene av en ku; soyamelk er laget av soyabønner som er dynket i vann og jord opp.

Fordeler

Begge melkeprodukter er høy i protein, noe som er nødvendig for muskelvekst og reparasjon. Vanlig melk er også en god kilde til kalsium og vitamin C; soyamelk, i motsetning, er ikke høy i disse to næringsstoffer, men er en god kilde til vitamin E, og har mindre mettet fett enn soyamelk.

Bruksområder

Både soyamelk og vanlig kumelk brukes som drikke eller i frokostblanding. Kumelk kan være koagulert å lage ost, mens soyamelk kan koagulert å lage tofu. Soyamelk kan også brukes som en erstatning i oppskrifter som krever melk som ingrediens.