Digidexo.com

Hva er daglige Referanse inntak?

Daglig Referanse inntak (DRIs) anbefales næringsstoff verdier per person per dag. De er etablert av Food and Drug Administration (FDA) til å fungere som en retningslinje for sunt inntak for menn og kvinner i alle aldersgrupper.

Historie

RDIS er basert på Anbefalt Dietary utgiftsgodtgjørelse (rdas). Rdas ble bestemt under andre verdenskrig for å gi et paradigme for helse for dem i de væpnede styrker, samt sivile. Det ble gjennomgått og oppdatert hver fem til 10 år.

Bruk

DRIs sammen med daglige referanseverdier (DRV) brukes i ernæring etiketter på matvarer. Den prosent Daily Value (DV) oppført sammen med ernæring fakta på etiketten beregnes i stor grad fra DRI.

Beregning

DRIs beregnes etter fire referanseverdier: Tilstrekkelig inntak (AI), estimert gjennomsnittlig Krav (EAR), Anbefalt kosten godtgjørelser (RDA), og tålelig øvre inntaksgrensen (UL). DRI brukes om hverandre med Dietary Reference Intake (DRI).

Gjeldende Nutrition Recommendations

Dietary Guidelines for 2005 anbefaler menn og kvinner mellom 19 og 30 spiser 130g karbohydrater, 25-38g av fiber, og 46-56g av protein. Disse verdiene kan endres avhengig av vekt, alder og livsstil.