Digidexo.com

Funksjonell magesmerter syndrom

Kategorien av funksjonelle magesmerter syndrom er en ganske bred én. Selv ikke en bestemt tilstand i seg selv, er FAPS likevel et problem for et stort antall mennesker. Imidlertid, mens den smerte kan være spesielt dårlig, og er vanligvis på en nær konstant for de som lider av denne tilstand, det er viktige forskjeller mellom funksjonell abdominal smerte syndrom og andre sykdommer i tarmene.

Definisjon

Hva forårsaker funksjonelle magesmerter syndrom er ikke akkurat kjent. I motsetning til andre lidelser, som kan ha en viss virus eller bakterier som kan testes for, og skylden, er FAPS noe mer enn en disfunction i tarmen. Noe har skjedd inne i kroppen som gjør at magen til å føle smerte, selv om det er argumenter om hvorvidt eller ikke denne lidelsen er fysisk eller psykisk art.

Symptomer

Lider av funksjonelle magesmerter syndrom føler en konstant, nesten konstant, eller ofte tilbakevendende smerter i tarmen. For denne tilstanden å bli vurdert denne smerten må ha vært tilstede i minst 6 måneder, og smertene må ha vært ekstrem nok til å ha resultert i et delvis tap av pasientens daglige aktiviteter.

Kriterier

Det er en enkel, viktige kriterier som skiller funksjonell abdominal smerte syndrom fra andre forstyrrelser slik som irritabelt tarmsyndrom. Enkelt sagt, den smerte som pasienten opplever kan ikke kobles til enten matinntaket eller pasientens avføring.

Psykologi

Symptomer på kronisk, ofte pinefull smerte med liten eller ingen åpenbar årsak er ofte mer riket av psykiske lidelser enn de er fysiske. Som sådan, er det mye diskusjon om hvorvidt eller ikke funksjonell abdominal smerte syndrom bør i virkeligheten bli betraktet som en sinnsforvirring, snarere enn en fysisk sykdom.

Resonnement

Funksjonell magesmerter syndrom er ofte assosiert med andre, somatiske symptomer på smerte og ubehag. Ofte disse ekstra smerter er antatt å være relatert til gynekologiske eller urin kilder. I psykiatrisk nosology, kan funksjonelle magesmerter syndrom vurderes, og blir ofte behandlet som en somatoform lidelse. Faktisk kan lider av funksjonell abdominal smerte syndrom brukes til å dekke en del av kriterier for en pasient å bli diagnostisert med en somatiseringslidelse.