Digidexo.com

Fetus Brain Development

Tidlig utvikling

Fosteret begynner å utvikle hjernevevet i fjerde uke av svangerskapet. Til å begynne med blir det nevrale røret fra ektoderm eller utvendig lag av embryoet og ved uke 6, neural røret lukkes for å begynne dannelsen hjernen. I uke 10, vil 250.000 nye nerveceller produseres hvert minutt i løpet av utviklingen av hjernen. Kort tid etter, vil fosteret kunne bruke henne utvikle hjernen til å flytte hennes lille kropp, svelge, suge og lukt.

Senere Development

Under den andre trimester, fortsetter hjernen for å utvikle og begynner å lage forbindelser med andre deler av kroppen. Etter uke 18, er hjernen i stand til å tolke lydene hørt fra ørene og ved slutten av denne trimester, vil fosteret kunne gjenkjenne sin mors stemme. Ved uke 19, hjernens motoriske nerveceller i stand å fosteret å ha refleksive bevegelser. Ved uke 22, er hjernen i stand til å svare på følesansen. Ved slutten av den andre trimester, kan fosteret se lys. I løpet av tredje trimester, fortsetter fosterets hjerne til å vokse og lage forbindelser.

Utviklings Nedskrivninger

Å drikke alkohol under svangerskapet kan ha svært skadelige effekter på utviklingen av fosterets hjerne. Alkoholforbruket har vært knyttet til lærevansker, språkvansker og ADHD. I alvorlige tilfeller kan et foster utsettes for overskytende alkohol bli født med føtalt alkoholsyndrom. Røyke tobakk under svangerskapet har også vært knyttet til utviklingsproblemer, inkludert lærevansker og atferdsproblemer.