Digidexo.com

Sukker erstatter & Barn

Sukker erstatter & Barn


De fleste tenker på aspartam når de tenker på sukker erstatter, men det finnes andre som på markedet nå, så vel som naturlige alternativer til sukker som har eksistert i årevis. Sukker erstatter som kunstige søtningsmidler kan være hensiktsmessig i små mengder hvis du prøver å redusere sukker barna spiser. Men ifølge Mayo Clinic, søtet mat, enten med naturlige eller kunstige søtstoffer, er fortsatt vanligvis lite næringsstoffer og høy i kalorier og er best konsumert i begrensede mengder.

Kunstig søtstoff

Kunstige søtstoffer er sukker erstatter som ofte har null kalorier, slik som aspartam, sakkarin og sukralose. På tross av mistanke om at de kan forårsake helseproblemer og til og med, i tilfelle av sakkarin, kreft, ifølge Mayo Clinic, de er "generelt anerkjent som sikker (GRAS)" av FDA. Disse søtstoffer er også trygt for barn i små mengder. Det er viktig å begrense dem fordi de er generelt i matvarer og drikker som brus og sukkerfrie cookies eller kaker, som har liten næringsverdi. Dessuten kan noen foreldre tilby disse produktene til sine barn hvis de tror de skal ned i vekt, noe som kan starte en syklus av selvbevissthet og kroppsbilde problemer.

Sukkeralkoholer

Sukkeralkoholer er karbohydrater som finnes i frukter og grønnsaker som kan benyttes for å søte produkter. De er ikke alkoholiker. Disse sukker er hovedsakelig brukes i produksjon, slik at de kan være i bearbeidede produkter som du kjøper på matbutikken, for eksempel sjokolade, godteri og frosne desserter. Igjen, dette er trygt i små mengder, men i henhold til de Mayo Clinic, kan de forårsake oppblåsthet, gass og diaré. Alternativer for barn inkluderer snacking på sunn, naturlig søt hele matvarer, som frukt, i stedet for å spise kunstig søtede produkter og risikere disse effektene.

Høy fruktose Corn Syrup

Ifølge Mayo Clinic, er høy-fruktose mais sirup oftest lagt søtningsmiddel til bearbeidet mat. Det er billig å produsere, og er kjemisk lik sukker. Forskningen er i utvikling, men så langt høy-fruktose mais sirup ser ut til å være noe verre for deg enn vanlig sukker. Når det er sagt, fordi det er i så mange matvarer, og for mye sukker av noe slag er ikke bra for barn, begrense mengden av søtet drikke, sukkerholdige frokostblandinger og pakket cookies du kjøpe for din familie.

Naturlige alternativer

Naturlige alternativer til sukker, som for eksempel honning, lønnesirup og melasse, er trygge å spise og har blitt spist i hundrevis, om ikke tusenvis, av år. Noen foretrekker å gi dem til barn, i stedet for sukker, fordi de er ubehandlet og har mineraler og vitaminer. Men behandler kroppen din disse søtstoffer det samme som sukker, og det er ikke nok mineraler til å gjøre en forskjell ernæringsmessig. For barn, disse naturlige søtstoffer er trygt for sporadisk bruk, som sukker. Ifølge Mayo Clinic, de også bidra til tannråte og vektøkning hvis det brukes i overkant, så bruker dem med måte. Unntaket er honning, som ikke bør gis til barn under 1 år gammel på grunn av risikoen for botulisme.