Digidexo.com

Diett behandling for IBS

Diett behandling for IBS


Irritabel tarm-syndrom (IBS) er en vanlig gastrointestinal lidelse som fører til kramper, forstoppelse og diaré. Du er mer sannsynlig å få IBS hvis du er kvinne, og hvis du har et familiemedlem med sykdommen. Årsaken er ikke fastslått, men enkelte matvarer synes å utløse symptomer, så endre ditt kosthold er en viktig del av behandlingen for IBS.

Triggere

Hold en matdagbok i flere uker som sporer maten du spiser med de symptomene du opplever hver dag. Over tid kan du se et mønster forming som peker til en bestemt mat som forårsaker symptomene dine forverres. Eliminere at mat fra kostholdet ditt --- eller i det minste begrense antall ganger du spiser den. Mat utløser varierer fra person til person, så du blir nødt til å finne de som påvirker deg. Disse kan ikke fastslås med en allergitest som de er mat insensitivities og ikke matallergier.

Fat

Reduser mengden fett i kosten, siden mat som er fet eller høy i fett ikke tolereres godt. Grill eller stek kjøttet og la fettet renne bort mens den koker. Fjern synlig fett før matlaging, og fjerne kylling skins før du spiser.

Laktose

Eliminere melkeprodukter fra kosten din for et par uker for å avgjøre om symptomene avtar. I så fall kan du være laktose intolerant eller du kan ikke være i stand til å fordøye fettet i meieriprodukter. Du kan også prøve å bruke bare fett-fri meieriprodukter og spore dine symptomer. Hvis du er laktose intolerant, kan du ikke være i stand til å konsumere noen melkeprodukter, inkludert melk, ost, smør, rømme, cottage cheese og iskrem.

Sukker

Unngå visse typer sukker som fruktose som er naturlig for honning --- og frukt og fruktaner som finnes i løk, hvete og grønne bønner. Sorbitol er en sukkeralkohol som er hyppig brukt i tyggegummi og sukkerfritt drops. Det kan føre til at gass og ubehag i magen.

Fiber

Spis en høy-fiber diett. Løselig fiber kan bidra til å lette symptomene dine, men det bør legges gradvis. Gode ​​kilder til løselig fiber er poteter, erter, havre og bygg.

Gass

Begrense mengden av mat som er kjent for å forårsake oppblåsthet og tarmirritasjon som løk, bønner, kål, brokkoli, neper, blomkål, bananer, rosenkål, hvetespirer, svisker og rosiner.

Måltider

Spis mindre måltider oftere og unngå overspising. Drikk rikelig med vann for å holde høy-fiber diett beveger seg gjennom tarmene. Unngå å drikke drikker som har koffein eller alkohol.