Digidexo.com

Hvordan behandle Kramper med diaré og blødninger fra endetarmen

En rekke ulike medisinske tilstander kan forårsake symptomer på magesmerter og kramper med rektal blødning. Diverticulosis, kolon polypper eller kolitt og proktitt (inflammatorisk tarmsykdom) er blant de mest vanlige. Tykktarmskreft er en annen mulighet, slik at tidlig påvisning kritisk. Kolitt og proktitt er et resultat av betennelse i tykktarmen eller endetarmen. Disse betingelser er ofte forårsaket av en bakteriell eller viral infeksjon. Når tykktarmen blir betent, kan symptomer inkluderer magesmerter, blodig diaré eller rektal blødning. Mens rektal blødning kan ikke nødvendigvis signaliserer et alvorlig problem, bør årsaken undersøkes omgående.

Hvordan behandle Kramper med diaré og blødninger fra endetarmen

Rapport symptomer til legen din, spesielt ved første tegn på rektal blødning. Vellykket behandling avhenger diagnostisering årsaken og plasseringen av blødning. I tillegg til å ta en tidligere medisinsk historie og utføre en fysisk undersøkelse, kan legen bestille andre studier, for eksempel blodprøver, en koloskopi, en sigmoidoskopi eller en angiografi.

Snakk med legen om de medisiner som er tilgjengelige for å behandle ulcerøs kolitt. Medisiner kan bidra til å bringe på perioder med remisjon når du kan oppleve færre eller ingen symptomer. Kirurgi er vanligvis forbeholdt alvorlige tilfeller av betennelse, eller for mennesker som opplever alvorlige komplikasjoner. Typer medisiner som brukes blant annet anti-inflammatoriske, kortikosteroider eller medisiner som hemmer kroppens immunsystem.

Planlegg rutinemessige kontroller med din helse-omsorg leverandøren slik at han kan vurdere eventuelle endringer i din tilstand. Dine medisiner vil også trenge å bli overvåket, spesielt hvis du opplever bivirkninger. Visse medisiner øker risikoen for gastrointestinal blødning.

Påfør en varmepute (satt på "lavt") til mageområdet for å avlaste mild smerte og kramper assosiert med diverticulosis. Slapp av ved å puste langsomt og dypt. Ta paracetamol for smertelindring. Hvis tilstanden er forårsaket av en infeksjon, kan legen forskrive antibiotika behandling.

Spis et sunt kosthold. Redusere mengden av fiber eller meieriprodukter i kosten kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av diaré. Lære å håndtere stress er en annen viktig faktor, som stress kan forverre symptomene på inflammatorisk tarmsykdom.

Hint

  • Kolonoskopi er vanligvis den fremgangsmåte som brukes til å til å bestemme plasseringen av blødning, og kan også brukes til å fjerne blødnings polypper.
  • The American Cancer Society anbefaler screening tester for menn og kvinner i alderen 50 og eldre som er i risiko for å utvikle tykktarmskreft.
  • Iskemisk kolitt oppstår når en blodpropp hindrer en liten arterie tilføre blod til tykktarmen. Når blodtilførselen til tykktarmen er plutselig stoppet, kan sårdannelse forekomme og forårsake alvorlig nedre magekramper og rektal blødning.
  • I tilfeller der rektal blødning er alvorlig nok til å forårsake lavt blodtrykk, svimmelhet og svakhet, gis adgang til intravenøs væske eller en blodoverføring kan være nødvendig. Å behandle mild anemi hjemme, kan legen anbefale å ta orale jerntilskudd.