Digidexo.com

Kropps Fakta for Kids

Kropps Fakta for Kids


Det er så mye at barna kan lære om funksjon av menneskekroppen. Barn er ofte fascinert av kropps fakta, og de har en tendens til å absorbere dette bedre enn noen annen vitenskap leksjon. Som de lærer mer, de sannsynligvis vil komme til å sette pris på den komplekse natur av hva som gjør dem tick.

The Brain, en super datamaskin

Den menneskelige hjerne er kanskje verdens beste super datamaskin. Setet for tanke, handling og livet selv, sender den meldinger til alle deler av kroppen gjennom et komplekst system av nevrale nettverk. Hjernen er utstyrt med milliarder av nerveceller som utfører denne funksjonen. Den menneskelige hjerne er tre ganger større enn hjernen til andre pattedyr som har en lignende kroppsstørrelse. Den høyre siden av den menneskelige hjerne styrer bevegelsene til den venstre delen av kroppen, og vice versa. Hjernen veier bare ca 3 pounds (1,5 kg), noe som er bare 2 prosent av den totale vekten; imidlertid er slik at den bruker opp 20 prosent av kroppens energi hjernen kapasitet, sier Science Kids.

Puste Easy med lunge Fakta

Den venstre lungen og høyre lunge ikke er av samme størrelse. Den venstre lungen er delt i to fliker, men høyre lunge har tre fliker. Venstre lunge er også mindre enn motparten fordi det har å gjøre plass til hjertet, som ligger ovenfor den. Det er mulig å leve med en enkelt lunge. Selvfølgelig ville dette redusere pustekapasitet og ville gjøre fysiske treningen vanskeligere. Det er anslått at den gjennomsnittlige personen med et par friske lunger puster 11.000 liter luft daglig, sier Science Kids.

Kjernen i saken

Hjertet er en kraftig muskel som aldri slutter å pumpe blod, selv ikke for et sekund, så lenge du lever. Det slår rundt 100.000 ganger i døgnet, 36500000 ganger i året. Hjertet ditt ville ha slått mer enn 1 milliard ganger hvis du bor utenfor 30. Hjertet har fire kammer kalt venstre atrium, høyre forkammer, venstre ventrikkel og høyre ventrikkel. Av disse er venstre ventrikkel den største i størrelse. De hjertekamrene vokse i størrelse og ekspandere når den er fylt med blod. Når dette blodet er renset, blir den transportert fra hjertet til alle deler av kroppen gjennom arteriene. Hjertet deretter kontrakter (kamrene krympe i størrelse) når det rensede blodet helles i arteriene. Dette rytmisk sammentrekning og utvidelse er det som forårsaker ditt hjerte til å slå og kalles en hjertesyklus, ifølge Science Kids.

Andre Body Fakta

Den minste bein i kroppen din er 2,8 mm lang og ligger i mellomøret. Det kalles stigbøylen bein.

Hvis du har en lillesøster som er yngre enn ett år gammel, hun blinker øynene mye mindre enn du gjør. Et spedbarn blinker bare en gang eller to ganger et minutt, men den gjennomsnittlige voksne blinker rundt 10 ganger hvert minutt.

I tillegg til å ha unike fingeravtrykk, mennesker har også unike tunge utskrifter. Ikke to tunger er like.

Og vi er alle levende Pinocchios fordi våre neser og ører fortsetter å vokse gjennom hele livet.