Digidexo.com

Slik unngår du at astmaanfall hos barn

Slik unngår du at astmaanfall hos barn


Astma er en tilstand i luftveiene som fører til hevelse i luftveiene og resultater i et astmaanfall. Astma er en vanlig klage hos barn, med gutter mer utsatt enn jenter ifølge en juli 2010 Bupa nettside artikkelen. Kontroll og behandling av et barns astma reduserer hyppigheten av angrepene. Det finnes ingen kur for astma; imidlertid hindre angrep er lettere når du følger en astma handlingsplan.

Slik unngår du at astmaanfall hos barn

•  Ta kontakt med en barnelege og utarbeide en skriftlig astma handlingsplan for barnet. Planen omfatter en liste over astma medisiner og instruksjoner om når og hvordan barnet skal ta dem. Tar forebyggende tiltak kan forhindre et angrep. Lag et notat i barnets astma plan av alle symptomer, detaljering alvorlighetsgrad, når de skjedde og hvor lenge de varte.

Skriv ned og unngå barnets kjente astma triggere. Andre triggere krever en elimineringsprosess. Bruk anti-allergitestet sengetøy for barnet. Ikke røyk eller tillate andre å røyke rundt barnet og forby kjæledyr kommer inn i barnets soverom. Enkelte medisiner, kulde, tørre miljøer, mosjon, stress og overdreven følelser kan også utløse angrep. Legg nyoppdagede triggere til listen.

gjenkjenne astma symptomer før et angrep. Ta forebyggende tiltak, som å administrere rask lindring medisiner. Symptomene varierer, men ofte inkluderer kortpustethet, hoste og akselerert puste. En vedvarende nighttime hoste er et vanlig symptom på astma. Skaff et toppstrømningsmåler, som er en enhet som overvåker lungefunksjon. Kartlegging peak målinger hjelper indikere når et angrep er sannsynlig.

Planlegg regelmessige anmeldelser for barnet og barnelege eller lege. Legen vurderinger av hvorvidt dagens medisiner er effektive og foreskriver eventuelle nødvendige alternativ eller annen medisin. Ta med astma planen til høring, informere legen om eventuelle nye triggere eller symptomer siden forrige besøk.

Send up-to-date kopier av planen til alle omsorgspersoner involvert med barnet, inkludert barnevakter og alle lærerne. Dette gjør det mulig for andre å være klar over potensielle triggere, typer medisin, når det er behov for å bli tatt, og hvordan man skal håndtere en krise. Inkluder barnets adresse og kontaktnumre på planen.

Hint

  • Umiddelbart kontakte medisinsk hjelp i tilfelle en alvorlig astmaanfall. Sykehusinnleggelse kan være nødvendig for den astmatiske barn.