Digidexo.com

Hva er årsakene til essensiell hypertensjon?

Essensiell hypertensjon er høyt blodtrykk som ikke er forårsaket av en annen tilstand. Hypertensjon som resulterer fra en annen helsetilstand, slik som kronisk nyresykdom, kalles sekundær hypertensjon. Mens sekundær hypertensjon behandles primært ved å behandle den underliggende sykdommen, må essensiell hypertensjon behandles direkte gjennom livsstilsendringer og muligens medisinering.

Hva er Hypertensjon

Blodtrykket lesing er et mål på styrken din hjertet bruker til å pumpe blodet gjennom blodårene dine. Lesningen består av to tall: systolisk trykk (det første tallet) er trykket av blodet, mens hjertet slår, og diastolisk trykk (det andre tallet) er styrken av blodet, mens hjertet hviler mellom slag. Det normale området for blodtrykket er 120/80 mmHg eller mindre. Hypertensjon er diagnostisert når trykket er 140/90 mmHg eller høyere. Bare én av de avlesninger må falle i hypertensjon området for høyt blodtrykk som skal diagnostiseres. Blodtrykket mellom normale og høye nivåer (121-139 mmHg for systolisk og 81-89 mmHg for diastolisk trykk) regnes prehypertension.

Hva er årsaken til essensiell hypertensjon

Hypertensjon har mange årsaker, noen av hvilke er styrbare og noen som ikke er. Blant de kontrollerbare årsaker, fedme (kroppsmasseindeks større enn 30 kg / m2) er den mest utbredte. Sammen med fedme, øker fysisk inaktivitet risikoen for hypertensjon. Overflødig natrium stimulerer væskeansamlinger, som fører til hypertensjon. Husk det er ikke bare lagt salt som kan være skadelig, men også den skjulte salt i bearbeidet mat og snacks. Drikker mer enn 1 til 2 alkoholholdige drikker per dag er en annen bidragsyter til høyt blodtrykk. Medisiner som p-piller, slankepiller og kalde og allergi medisiner også øke blodtrykket.

Andre årsaker til hypertensjon

Som du alder, din risiko for hypertensjon øker. Afro-amerikanere har en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk og de utvikler det i yngre alder enn kaukasiere. Afro-amerikanere pleier også å ha flere komplikasjoner relatert til hypertensjon sammenlignet med folk av andre raser. Arv spiller også en viktig rolle. En familiehistorie med hypertensjon vil øke risikoen. Mangel på utdanning og lav sosioøkonomisk status også bidrar til risikoen for høyt blodtrykk.

Konsekvenser av Hypertension

Ukontrollert hypertensjon kan føre til alvorlige organskade. Høyt blodtrykk fører til en belastning på hjertet og kan føre til hjertesvikt og slag, og lang sikt hypertensjon kan skade nyrene. Regelmessige kontroller er viktige fordi hypertensjon har ingen tegn eller symptomer.

Forebygging og behandling

Tren regelmessig og spise sunnere å gå ned i vekt, men ikke begynne en ny øvelse diett før du sjekker med legen din. Kutt ned på saltinntaket og eliminere bearbeidet mat fra kostholdet ditt. Taper din alkoholbruk ned til ikke mer enn to drinker daglig. Slutte å røyke. Selv om røyking ikke direkte føre til høyt blodtrykk, er det relatert til hjertesykdom, slag og skader på blodkar. Se nøye på de medisiner du tar regelmessig og eliminere unødvendige legemidler som kan bidra til hypertensjon. Hvis endringer i livsstil ikke klarer å redusere blodtrykket til normalt nivå, kan det hende du trenger medisinering.