Digidexo.com

Amlodipin Benazepril bivirkninger

Amlodipin / Benazepril er reseptbelagte medisiner. Den brukes for behandling av høyt blodtrykk, som også er kjent som hypertensjon. Medikamentet er sammensatt av to forskjellige blodtrykk stoffer, som blir en kalsiumkanalblokker og den andre er en angiotensin-omdannende enzym (ACE) inhibitor. Medisinen fungerer ved å aktivere blodårene til å slappe av, og derfor redusere blodtrykket.

Vanlige bivirkninger

Det finnes ulike vanlige bivirkninger av denne høyt blodtrykk medisinering. Disse vanlige bivirkningene er hovne føtter eller hender, hodepine, dvelende tørr hoste, svimmelhet, og føler ør når du sitter eller står opp. Hvis du har noen av disse bivirkningene, og de blir spesielt plagsom eller langvarig, bør du snakke med legen din om saken.

Alvorlige bivirkninger

Det finnes også noen få alvorlige bivirkninger som kan oppstå fra Amlodipin / Benazepril, selv om de er mye mer uvanlig i forhold til de mindre. Hvis du har noen tegn på alvorlige bivirkninger, må du søke legehjelp umiddelbart. Disse alvorlige bivirkninger er gulfarging av øyne eller hud (også kjent som gulsott), langsom eller uregelmessig hjerterytme, brystsmerter, og tegn på infeksjon (som sår hals og feber).

Allergiske Reaksjoner

Av og til kan brukere av denne medisinen oppleve allergiske reaksjoner på det, selv om de er lite sannsynlig. Hvis du tror at du har en allergisk reaksjon på Amlodipin / Benazepril, bør du få medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen tegn på allergisk reaksjon på medisinen er tetthet i brystet, har problemer med å puste, kløe, utslett, elveblest og hevelser.

Advarsler

Amlodipin / Benazepril er ikke et egnet eller forsvarlig legemiddelhåndtering for alle. Noen mennesker bør unngå å bruke denne medisinen, inkludert de som tar jern dekstran (via injeksjon), de som er allergisk mot noen av medisinen ingredienser (eller noen ingredienser av ACE-hemmere), og de som er i midten til sene stadier av svangerskapet. Hvis noen av disse tilfellene gjelder for deg, må du rådføre deg med legen din om Amlodipin / Benazepril.

Overdose

Overdose av Amlodipin / Benazepril kan føre til noen potensielt skadelige konsekvenser. Hvis du mistenker at du har tatt for mye av denne medisinen, må du umiddelbart søke medisinsk hjelp for din sikkerhet. Noen symptomer på overdose inkluderer rask hjerterytme, bevissthet tap, følelse ør, og svimmelhet.