Digidexo.com

Hvorfor Har Salt gjøre deg opp i vekt?

Natrium i biokjemi

Mange prosesser i kroppen krever salt, eller natrium, et viktig mineral. Salt bidrar til å balansere sukker i blodet, hjelpemidler i celle funksjon, hjelper tarmen absorbere næringsstoffer og regulerer væske og elektrolyttbalansen i kroppen vår, for å nevne noen få funksjoner. Imidlertid kan for mye salt kaste mange kroppsfunksjoner ut av balanse, og resultere i en rekke av uønskede konsekvenser, herunder vektøkning.

Hvordan Salt forårsaker vektøkning

For mye salt signaler kroppen for å beholde vann. Vann hjelper legemet for å absorbere den overskytende natrium, og til slutt tømme det ut. Imidlertid aldri tillater en jevn høy saltinntak denne naturlige "flushing" mekanisme skal finne sted, eller i det minste forsinker det betydelig. Dette resulterer i vektøkning i form av væske --- ikke fett. En person kan bære opptil 3 pounds --- og i noen Dire tilfeller enda mer --- ekstra vann vekt i kroppen hans på grunn av for mye inntak av natrium.

Dessuten kan denne høye-salt banen føre til at blodtrykket til å stige. Dette fører til hypertensjon, som i sin tur understreker kroppens kardiovaskulære system. Hva mer er, kan for mye salt forstyrre nyre-og fordøyelsessystemet fungerer, noe som resulterer i enda mer vektøkning og muligens alvorlige medisinske problemer fra overflødig opphoping av giftstoffer i kroppen.

Slik Lavere inntak av salt

Den maksimale daglige anbefalte saltinntaket for voksne er ca 2300mg, eller ca 1 ts. Folk som trenger å se sine saltinntaket bør satse på betydelig mindre enn dette. Ta kontakt med din lege for å finne ut akkurat hvor mye salt du bør spise.

Redusere saltinntaket nesten alltid nødvendig kosttilskudd og endringer i livsstil. Unngå bearbeidet, praktiske og pakket mat, særlig fast food. Disse vanligvis inneholder mye natrium. Unngå også å bruke salt når matlaging og legge bordsalt til mat. Vær oppmerksom på mat etiketter og velge lav-natrium alternativer. Viktigst, spise hele, naturlig mat som frukt, grønnsaker, hele korn og magre proteiner. Regelmessig mosjon og drikker mye vann også bidra til å skylle overflødig salt ut av systemet.