Digidexo.com

Urter som hjelper leveren

Leveren er den største indre organ i kroppen og utfører en myriade av funksjoner. En sunn leveren kan bli skadet av giftstoffer eller sykdom. Naturlige urter tatt for å gi næring og støtte leveren blir noen ganger tatt for å forhindre skade eller for å utfylle medisinsk behandling.

Leverfunksjon

Ligger på høyre side av magen bak og under brystkassen, er leveren en flikete orgel med mange oppgaver. Det filtrerer giftstoffer fra blodet, balanserer vitale hormoner, prosesserer proteiner, produserer blod koagulasjonsfaktorer, opprettholder blodtrykket, og lagrer glukose, mineraler og vitaminer for senere bruk. Leveren kan bli svekket av dehydrering, underernæring, eksponering for giftige stoffer som alkohol og paracetamol, og sykdommer som kreft eller hepatitt. Mens leveren er i stand til regenerering, kan irreversibel skade forekomme.

Tegn på skade

Tegn på at leveren er svekket er smerter under høyre brystkassen, hevelse, høyt blodtrykk, en hes stemme, gule øyne, og hudforandringer slike som edderkopp årer, kløe, gulsott og blåmerker. Krakk kan være lys farget og urin kan vises grønn og skummende. En endret mental tilstand kan være merkbar på grunn av høye ammoniakknivåer i blodet.

Urter for Liver Support

Alfalfa inneholder mineraler som trengs for leverfunksjon. Rødkløver og burdock root antas å rense blodet for å avlaste leveren av overarbeid. Løvetann og melk tistel kan bidra til å reparere skadede leverceller. Lakris har antivirale egenskaper som kan bidra til å bekjempe hepatitt. Tumeric er tatt som en anti-inflammatorisk. Antioksidant urter som antas å være gunstig for hepatitt inkluderer svart reddik, grønn te og gul dock.

Løvetann

Løvetann antas av enkelte å gi en rekke fordeler for leveren, ifølge University of Maryland Medical Center. Blomsten inneholder en antioksidant som kan bidra til å bekjempe kreft og beskytter cellene mot skade. Bladene er aa diuretikum for å avlaste hevelse og er rik på kalium, som diuretiske medikamenter og andre diuretiske urter kan vaskes ut av kroppen. Løvetann røtter bidrar probiotika som kan hjelpe hjelpe immunforsvaret, og anti-virus-stoffer som kan hjelpe kroppen å forsvare leveren mot hepatitt A, B og C.

Milk Thistle

Melk tistel er gitt som en motgift for giftig sopp. Urten kan motvirke giftvirkninger og bidra til å forhindre leverskade. Melk tistel er mye brukt i behandling av viral hepatitt, spesielt hepatitt C. Silymarin, en kompleks flavonoid, er den aktive ingrediensen i melk tistel som kan bidra til leverceller reparere seg selv, å redusere inflammasjon og beskytte leveren mot giftstoffer som alkohol og paracetamol, noe som både kan føre til leverskade når det tas i høye eller kontinuerlige doser. Silymarin og andre stoffer i melk tistel har blitt funnet å redusere veksten av kreftceller, ifølge University of Maryland Medical Center.

Advarsler

Melk tistel bør ikke tas av alle med en historie med hormonavhengige kreftformer.

Fortell legen din når du tar melk tistel for hepatitt C, som enzym nivåer, indikatorer på leverskade blod, kan bli senket med urte behandling.

Flere medisiner kan brytes ned raskere og være mindre effektive mens du tar melk tistel. Søk råd hos en farmasøyt.

Ikke bruk løvetann mens du tar litium, som bivirkninger kan bli verre.

Unngå bruk av mage-syre reduksjonsgir mens du tar løvetann.

Bivirkninger av urter kan inkludere magesyke og diaré.