Digidexo.com

Bruker for Blå Grønn Alger

Blå grønne alger er en av 11 grupper cynobacteria. Mikroskopiske planter som vokser i salte innsjøer og dammer, disse planteplankton utgjør noen av de eldste formene for liv på jorden. Likevel, som mer avanserte plantearter, blå grønne alger er kjemisk forskjellige, så vel som foto; som er, kan de fange lys for fotosyntese, inneholder klorofyll og er i stand til produksjon sin egen mat.

Historie

I 1519, den spanske oppdagelsesreisende Hernando Cortez og hans conquistadorene først oppdaget bruk av blågrønn alger eller spirulina som matkilde av aztekerne som bor rundt innsjøen Texcoco, som ligger nær dagens Mexico City. I 1940 oppdaget fransk professor Pierre Dangeard at Kenembus folk av Lake Chad i Vest-Afrika var høst denne cynobacteria fra innsjøen før tørking det inn kaker som de kalte dihe. Den første moderne spirulina prosessanlegg kalt Sosa Texcoco ble satt i drift i 1969 I dag er produktet dyrkes kommersielt i USA, Kina, Thailand og India.

Dagens bruk

Nå anses å være en hel mat av sine talsmenn, er blågrønne alger produkter vanligvis selges i naturlig matbutikker samt over Internett. Spirulina markedsføres i forskjellige former, som inkluderer pulverisert produkt, tinkturer, tabletter og kapsler. Noen produsenter av flere vitaminer inneholder det også som en del av sine produkter.

Fordeler

Forskjellige studier har vist klorofyll å være et effektivt middel mot kreft hos både dyr og mennesker. Fordi klorofyll som finnes i blå grønnalger ikke er bundet til organismenes kloroplaster, blir Spirulina produkter sett av mange som et fordelaktig daglig supplement for anvendelse ved forhindring av at sykdommen. Videre disse algene produktene inneholder proteiner, B-vitaminer og jern og andre mineraler. Kosttilskudd brukes av utøvere av naturmedisin for å stimulere immunforsvaret, for å redusere hjerte-og karsykdommer og øke årvåkenhet samt energi, blant annet.

Betraktninger

I 1999 den kanadiske Health Protection Branch velig advart om at blågrønne alger produkter kan være skadelig for leveren som disse cynobacteria vanligvis produserer giftstoffer som kalles microcystins. Mens videre studier viste at ingen microcystins ble funnet i kommersielle produkter, kanadiske myndigheter fortsetter å advare om at produkter høstet fra naturlige innsjøer inneholder naturlig forekommende giftstoffer og at daglig inntak kan være en trussel for brukeren.

Expert Insight

Forskere, medisinske eksperter og utøvere av naturmedisin er delt i uttalelse om de fordeler og potensielle fallgruver blå grønne alger forbruk. Denne forskjellen i oppfatning sannsynlig gjenspeiler en langvarig skillet mellom tilhengerne av tradisjonell vestlig medisin og de som bifaller en mer homøopatisk tilnærming til velvære. Alle som vurderer bruk av spirulina produkter bør forskning emnet i dybden, og bør unngå selvstendige innsats høsting. Hvis det blir gjort vedtak i favør av bruk, bør kjøperen kjøpe produkter som er kjent for å være troverdig og pålitelig.