Digidexo.com

Easy høy protein måltider

En økning i proteinforbruk øker forbruket av aminosyrer, som fungerer for å hjelpe kroppen i voksende hår, muskler og mykt vev. Av denne grunn, kroppsbyggere og idrettsutøvere er typiske forbrukere av høy-protein mat, men denne gruppen er i vekst for å inkludere de som er begrensende karbohydrater for vekttap. Hvis du søker å gjøre en slik endring i kostholdet ditt, kan spise ute være vanskelig, spesielt med fast food. Enkle måltider laget hjemme vil hjelpe deg å holde deg til din diett, uten å legge for mye vanskeligheter til din daglige rutine.

Hovedrett

De fleste proteinrike hoved retter vil være kjøtt, fisk eller bønnebasert, da disse matvarer har det høyeste proteininnhold. Grillet biff eller kylling gir en enkel og rask alternativ til mer detaljerte måltider. Du kan bake eller broil fisk i ovnen, vanligvis på mindre enn 20 minutter, med minimal forberedelse. Egg er også veldig rask å lage mat på komfyren toppen og er svært allsidig. Du kan forbedre omeletter med paprika, bacon eller skinke, sopp og en rekke grønnsaker og oster. Hermetisk tunfisk eller kylling er lett å transportere for måltider utenfor huset.

Sider

Ikke bare bønner bistå i å gjøre en høy-protein hovedrett, de er fleksible nok til å bruke i side retter også. Antallet bønne alternativer tilgjengelig, sammen med enkelheten av krydder, gjør bønner en stift i høy-protein kjøkken. Inkludert i bønne-familien er soyabønner, svarte bønner og overliggere, som alle er høy i protein og fiber. Mange av disse alternativene kommer forhåndsstekt i bokser, noe som gjør matlaging dem så enkelt som å bruke mikrobølgeovnen. Noen grønnsaker har forhøyede nivåer av protein, inkludert asparges, brokkoli og rosenkål, som alle du kan koke raskt på toppen av ovnen. Du kan inkludere noen hele korn i høy-protein kategori og spise dem i moderasjon som en del av en høy-protein diett. Quinoa, Amaranth, og spelt er raske og enkle å tilberede og kan erstatte raffinert korn i kostholdet ditt.

Dessert

Fordi desserter er vanligvis høy i raffinert sukker, å finne en høy-protein dessert kan være en utfordring. Du kan legge til protein pulver, som er tilgjengelig i helsekostbutikker, til shakes og smoothies for å øke proteininnholdet, og bruke cottage cheese i en rekke desserter til å fungere som et høyere protein meieri erstatning for vanlig melk. For å redusere mengden av sukkerinnholdet i dessert, erstatte hele eller deler sukker i oppskrifter med sukker erstatning som Splenda eller Stevia.