Digidexo.com

Hvor mye Cholestrol Er i Lamb?

Forskere, leger og ernæringseksperter har lenge hevdet at den beste måten å forbli hjertet sunt er å kutte kolesterol fra kosten din. Men selv på næringspyramiden, er kolesterol-rike matvarer som kjøtt som ligger nær toppen, noe som indikerer at du bør spise dem med måte. Men hva med kjøtt som ville falle under en middelhavsdiett, som lam? Hvor stable de opp på kolesterol skala?

Historie

Selv amerikanere ikke er vant til å spise lam, i resten av verden, er det rutinemessig forbrukes. Tyder på at sauene ble domestisert for både mat og tekstiler over 10.000 år siden. Forbruker lam er nevnt i Bibelen som en erstatning for å feire påske under romersk herredømme rundt 70 e.Kr. Romerne kan bli takket for innføring av sau til resten av Europa når de erobret den. Mer nylig har lam vært en tradisjonell europeisk mat i våren, når sin tilstedeværelse på et bord symboliserte gjenfødelse. Som sådan, er det mange oppskrifter som kaller for "våren lam", eller unge lam som har blitt brakt til markedet på vårparten.

Definisjon

Når en oppskrift krever lam, er det med henvisning til en sau som er mindre enn et år gammel. Det er fem stykker av lam tilgjengelig kommersielt: ben, loin, skulder, bryst (eller skaft) og rack (eller ribbeina). Enkelte butikker kan også tilby den bakken for hamburgere, kjøttpudding eller sauser.

Funksjoner

Lam er en god kilde til protein, som inneholder 63 prosent av det daglige anbefalte kvote i en enkel servering. Det er også høy i mettet fett, med 21 prosent av dagpenger i en servering. Lamb inneholder også sink, B-vitaminer, niacin, selen og fosfor.

Kolesterol Bekymringer

Som med alt rødt kjøtt, inneholder lam også kolesterol. Kolesterol har vært forbundet med noen former for hjertesykdom og kreft. Studier har vist at tamme rødt kjøtt inneholder høyere mengder av kolesterol enn vill rødt kjøtt som vilt. Kylling og fisk er mer allment anbefalt som en proteinkilde.

Kolesterol i Lamb

I de fem kutt av lam kommersielt tilgjengelige, er følgende mengden mettet fett til stede:
Skulder 101 mg
Shank 80 mg
Leg 80 mg
Loin 80 mg
Rib 75 mg