Digidexo.com

Må Protein Shakes gjøre deg feit?

Du kan være en av de mange som tyr til protein shakes stedet for å spise en skikkelig måltid etter trening eller når du er i en tid knase. Protein shakes har økt i popularitet de siste årene, blant annet på grunn av den oppfatningen at høy-protein, er lav-carb spise ett alternativ hvis du er ute etter å miste fett eller opprettholde vekten din.

Definisjon

Du kan finne ferdiglagde protein vibrering i helsekostbutikker, GNC butikker og de fleste dagligvarebutikker. De inneholder vanligvis 200 til 300 kalorier. Du kan også blande din egen protein shake. Mens de fleste protein shake mikser og forhåndslagde shakes får sine proteiner fra soya, noen får det fra meieriprodukter eller egg. Ifølge Mayo Clinic, "Selv om protein shakes generelt ikke er skadelig, bør du ikke forvente at de skal ta vekten av for deg."

Funksjon

Du kan bruke en protein shake for å erstatte et måltid, for å legge kalorier til ditt daglige kosthold eller å sørge for at du får nok protein i kosten. I disse dager er det protein shakes skreddersydd for enhver person. De er enkle å tilpasse selv. For eksempel, hvis du vil ha ekstra protein i en shake som du kjøpt ferdige, legg den i en blender og tilsett en scoop av protein pulver.

Kalorier

Et gram protein inneholder like mange kalorier som et gram karbohydrater: fire. Dette betyr at hvis du legger din protein shake med masse ekstra protein pulver, ikke bare vil det smake tørt og cementlike, men du har også lagt til masse ekstra kalorier. Med mindre du trener ekstra hardt, spesielt med vekter, er dette anbefales ikke fordi du vil få vekt --- i fettmasse.

Proteinbehov

Det daglige behov for protein varierer fra person til person. Ifølge nettstedet ILoveIndia.com, kan du beregne ditt daglige proteinbehov i gram basert på hvor mange kilo du veier. For noen som får lite mosjon, er anbefalt daglig inntak av protein 0,75 g per kg kroppsvekt. En person som utøver omtrent en time per dag skal komme nærmere 1 til 1,2 g protein per kg kroppsvekt.

Betraktninger

Mens du drikker protein shakes er ikke skadelig for kroppen din, være klar over at de aldri kan erstatte de næringsstoffene du får fra en ekte måltid. Ifølge Mayo Clinic, "Disse typer rister --- selv om etikettene viser ekstra næringsstoffer --- ikke erstatte alle fordelene av hele matvarer, som frukt og grønnsaker."